Tvarohová žemlovka s ořechy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení toastový chléb
    • 1
      ks žloutek
    • 0,8
      l mléko
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • rozinky
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • skořice
    • 50
      g máslo
    • 5
      ks jablka Větší
    • vlašské ořechy Sekané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve smícháme tvaroh se žloutkem, 100 g cukru a vanilkovým cukrem. Mléko nalijeme do mísy, přidáme vejce a hrst cukru. Do něho namáčíme tousty, které klademe do máslem vymazané zapékací mísy. Tuto vrstvu potřeme tvarohovou směsí, na ni dáme na jemné plátky nastrouhaná jablka, která posypeme skořicí, cukrem, nahrubo sekanými ořechy, rozinkami a pokropíme rozpuštěným máslem.
2
Tento postup opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří toustový chléb. Žemlovku pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Horkou pocukrujeme.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • dubina007
    dubina007 |

    12. 11. 2015 22:59

    Dala jsem méně cukru a byla výnikající. Děkuji.

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    9. 3. 2012 09:48

    Dobrý den, opraveno. Díky za info

  • MonikaOV
    MonikaOV |

    8. 3. 2012 20:45

    Ráda bych tento recept zkusila, ale trochu mne zarazilo množství ingrediencí. Je to správně? : mléko 3l, tvaroh 500 ml ? :-\

  • la-papaya
    la-papaya |

    28. 3. 2011 13:19

    Jediné, co se loni urodilo byly jabka....tak jsme se cpali celou zimu žemlovkama. Tato suverénně vede...fakt výborná

  • Markéta Valentíková
    Markéta Valentíková |

    30. 9. 2008 21:16

    Tato žemlovka je super. Manžel už jinou nechce, mňamka ;-)

  • tom b
    tom b |

    12. 1. 2008 19:06

    ziji v usa a dostal jsem chut po silenych letech na ceskou klasickou zemlovku, co si pamatuji od babicky, jak jsem hledal recept, narazil jsem na tento, a pal na koubisovo vylepseni, a udelal jsem to prsne podle nej, dve nadoby, vanocka, ja koupil hrozinkovou, a musim napsat, lepsi zemlovku jsem jeste nejedl, dokonce ma americka rodina ocenila a smlsla si na tomto pokrmu, a to skoro nic ceskeho jim neni dobre:-))))) diky moc

  • Barunka
    Barunka |

    1. 9. 2007 14:07

    delala jsem ji poprve a musim rict, ze byla vynikajici...moc dobry a chutny recept...kdybych mela hodnotit davam 1s *

  • Veronika
    Veronika |

    13. 6. 2005 16:01

    Vylepšení pomocí vánočky je opravdu skvělé, dík za nápad :)

  • koubis
    koubis |

    9. 1. 2005 13:36

    Mám pro vás pánské vylepšení z nechuti mýt nádobí. Vejce, máslo, mléko a cukr míchám dohromady. Teplé mléko, v něm rozpustím máslo. Pak do něho namáčím ztvrdlou vánočku, k tomu se hodí ideálně kupovaná nakrájená na plátky a ztvrdlá po 10 dnech, nebo tak. Podle mě lepší, než toust, protože se tak nerozblemcá a drží strukturu po upečení. Je to dobrý izolant. Vyskládám namočenou vánočku do formy, nakrájím jablka, přidám tvaroh, rozinky a ořechy, skořici a vanilkový cukr v chaotickém pořadí a uzavřu namáčenou vánočkou. Pak do zbylého mléka rozkvrdlám vejce a zaleju přes záklop. Potřebujete jen 2 nádoby. Jednu pro žemlovku, druhou pro ohřáté mléčko. Yum, Yum!

  • Martina Krausová
    Martina Krausová |

    2. 11. 2004 16:42

    Hmm, je vážně super. Dobrá taky jen tak ke kafíčku a pro návštěvu. Díky za tip!!!