Treska po domácku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
25 minut
1
porce
neuvedeno
autor: Petr Školař

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks treska filety
    • 4
      ks brambory
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      hrst bylinky Bazalka, petrželka, máta atd.
    • 2
      lžička koření na ryby
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V případě, že máme zmraženou tresku, rozmrazíme filety, opláchneme, abychom se zbavili rybího pachu a necháme řádně okapat. Po tomto kroku jednotlivé filety okořeníme kořením na ryby z obou stran. Filety nesolíme, aby treska nepustila vodu.
2
Takto připravenou tresku dáme na talíř a překryjeme fólií nebo druhým talířem a dáme do ledničky na 1 hodinu. Dáme vařit brambory, já osobně brambory radši napařuji se slupkou rozkrojené na půl a posypané bylinkami, mají lepší chuť.
3
Těsně před dovařením brambor - asi 5 minut - vytáhneme tresku a na rozehřátou pánvičku dáme máslo a poté filety z tresky. Restujeme 2,5 minuty z každé strany.
4
Na talíř si nakrájíte dovařené brambory a přidáte filety z tresky i se štávou, která se uvolnila při restování. Tresku posypeme čerstvými bylinkami a pokapeme citrónem.
5
Jídlo je hotové. Přeji dobrou chuť.
Zařazení: Maso Rybí Dary moře

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.