Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 44x
2+
4.47 44 Tradiční belgické vafle 5 1
Autor:

Tradiční belgické vafle

15 minut PT0H15M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Mléko 150 ml
Vejce 3 ks
Rostlinný olej 7 lžíce
Hladká mouka 175 g
Cukr krystal 1 lžíce
Prášek do pečiva 2 lžička
Sůl 1/2 lžička
Tradiční belgické vafle

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Vafle

1) V míse smícháme suché přísady. 2) Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha.
3) K suchým přísadám přidáme olej, mléko a žloutky a šleháme dokud není těsto hladké.
4) Přidáme ušlehané bílky.
5) Hotové těsto nalijeme do přístroje na vafle a pečeme asi 5-7 minut.
6) Podáváme s javorovým sirupem, marmeládou, medem nebo nutellou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 44x)
Šťavnaté hruškové speciality - 1. díl Články z

Komentáře k receptu: Tradiční belgické vafle

Komentáře

  1. Laura   12.03.2016 | 18:28 | reagovat | závadný

    Ahoj mohla bych se zeptat na kolik vaflí tento recept vystačí? děkuji

    1. Svaťa   19.04.2016 | 15:40 | reagovat | závadný

      Mně to vždy vyjde na šest ;-)

  2. Blanka   24.01.2016 | 21:48 | reagovat | závadný

    Tohle je nejlepší recept co jsem objevila. Těsto nešlehám, jen vše nasypu do mísy a ručně zamíchám metličkou. Jestli chcete vafle křupavé, musí se chladit na mřížce. Těsto jsem oproti receptu upravila tak, že místo oleje jsem použila rozpuštěné máslo a vejce jsem zredukovala na 1ks, což samozřejmě znamená že se musí dát více mléka, cca 200ml nebo i více, prostě dost husté těsto ale aby se dalo lít. Původní recept jsem nezkoušela, tři vejce se mi zdají moc. Olej jsem zkoušela a je to taky dobré a člověk se nemusí zdržovat s rozpouštěním másla. Jednou jsem se spletla a dala jsem tam olivový olej a kupodivu to na chuti nebylo vůbec znát. No s máslem je to samozřejmě lepší, voňavější. Vaflovač nevymazávám, v tom těstě je tolik tuku že to není potřeba. Taky jsem zkoušela celozrnnou mouku a bylo to taky dobré. Moc děkuji za recept, po dlouhém hledání konečně vafle podle mého gusta, na povrchu křupavé, uvnitř měkké a ne moc sladké, takže se dají namazat marmeládou. I když je stejně jím nejradši samotné. :-*

    1. Haha   26.01.2016 | 15:35 | reagovat | závadný

      Miluju takové lidi. Nejlepší recept co jsem objevila, proto jsem ho ani nezkusila a celý rovnou překopala :-\

    2. Sonka   10.02.2016 | 8:26 | reagovat | závadný

      Udělala jsem těsto hned podle Vás a super!, jsem moc ráda protože stále jsem měla takové gumové a né a né najít to pravé! právě snídáme :)) díky ;-)

    3. iren   16.04.2016 | 9:23 | reagovat | závadný

      vyborny s touto obmenou. 3 vejce by bylo fakt moc. vyslo to na 6 ks vafli

  3. kajarda   02.01.2016 | 18:07 | reagovat | závadný

    1. pokus v koši - příliš těžký, hutný
    2. pokus - úprava receptu - pravé gofry, jak od u moře v Polsku na Helu, jen jedno vejce, přidat 50-100ml vody (v podstatě místo vajec) a olej jen polovic. Gofry křupavoučké a křehoučké a po rozlomení plné bublinek. Normálně nepeču a nevařím, jenom když chci ukázat těm kuchtám v rodině, jaké že to jsou kopyta. Dobrou chuť.

  4. Zuzi   19.11.2015 | 15:06 | reagovat | závadný

    Wafle byly tvrde, spis takove oplatky. Chce to vice mleka!!

1 2 3 4 ... 6 ... 10 ... 15 ... 19 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web