Tourainské škvarky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg vepřový bůček
    • 1
      sklenice bílé víno
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůček nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a uložíme do kameninového hrnce. V chladničce necháme 24 hodin odpočinout. Poté maso zalijeme vínem a na mírném ohni necháme opražit. Občas promícháme. Když jsou škvarky akorát, vyjemme je ze sádla a necháme vychladnout. Sádlo si schováme, abychom v něm mohli připravit škvarky i příště, budou ještě chutnější.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Petr Stránský
    Petr Stránský |

    8. 12. 2008 10:38

    Tak jsem to zkusil - rád jím nezdravě a chutně. Ale tohle opravdu nemá chybu. Zmizlo to během deseti minut. Už mám naložené další a pro jistotu ze 4 kil.

  • Martina Veselá
    Martina Veselá |

    19. 11. 2005 08:29

    Také dělám. A je to opravdu mňamka.