Autor:

Těstoviny se špenátem a mletým masem

Střední
Ingredience
Těstoviny
Panzani
 
Mleté maso 1/2 kg
Špenátový protlak - mražený
Slanina 150 g
Cibule 2 ks
Česnek 4 stroužek
Smetana  
Eidam sýr  
Sýr Niva  
Slunečnicový olej  
Sůl  
Kmín  
Paprika - sladká  
Bazalka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Těstoviny uvaříme. Na slanině nakrájené na kostičky s trochou oleje osmahneme cibuli, přidáme špenátový protlak, rozpustíme v něm kousek nivy (dle chuti), prolisujeme 2 stroužky česneku a osolíme. Necháme stranou.

Mleté maso ochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou, 2 stroužky česneku. Usmažíme na pánvičce s trochou oleje. Do zapékací mísy vrstvíme těstoviny, špenátovou směs, směs z mletého masa a znovu těstoviny posypané bazalkou (nemusí být).

Zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem smíchaný s nastrouhanou nivou. Vše zapečeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.5 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 8x)
Šípková omáčka Nejoblíbenější omáčky k masu Články z

Komentáře k receptu: Těstoviny se špenátem a mletým masem

Komentáře

  1. ElenaJ   17.04.2016 | 11:10 | reagovat | závadný

    Moc dobré, doporučuji! Jen pozor na olej - dává se pod cibulku i pod maso a nakonec všechen skončí v zapékací míse. Takže jsem to trochu nevychytala a bylo to mastnější, ale moooc dobré! :-) Určitě ještě někdy zopakuji.

  2. rusovlaska.e   28.08.2011 | 17:51 | reagovat | závadný

    Úžasná kombinace chutí, miluju zapečené věci. Recept budu opakovat :-)

  3. Jana Šajdlerová   16.12.2009 | 17:25 | reagovat | závadný

    Výborné, jen nechápu ten kmín.? Nedala jsem ho tam a moc nám to chutnalo. Jednoduché a skvělé jídlo.

  4. Helena Wallová   09.08.2007 | 14:28 | reagovat | závadný

    Taky hodnotím jako vynikající !! Vařila jsem z čerstvého špenátu a "bezmléčnou" variantu (protože máme doma alergika), takže do zapékací mísy bez sýrů, zalila jsem sojovou smetanou a strouhaný sýr dostali ti, co mohli, až rovnou na talíř. I v této úpravě to byla opravdová mňamka. Doporučuji vyzkoušet. Já dávám mezi své oblíbené recepty.

  5. Sarka Honzakova   14.07.2007 | 12:12 | reagovat | závadný

    Ted jsem dojedla....je to mnamka. Zapecene testoviny delam velmi casto, tak jsem rada, ze mam obmenu a ne jen uzeninu a vejce ;-) A delala jsem to z cerstveho novozelandskeho spenatu, ten jsem jen sparila asi 5 minut ve vode a pote dala na slaninu s cibuli. Opravdu vytecne, snad zachutna i zbyku rodiny a kdyz ne, nevadi, zbyde vic na me :-Dl

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web