Těstoviny se špenátem a mletým masem

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • těstoviny Panzani
    • 0,5
      kg mleté maso
    • 1
      špenátový protlak - mražený
    • 150
      g slanina
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • smetana
    • eidam sýr
    • sýr niva
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • kmín
    • paprika - sladká
    • bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstoviny uvaříme. Na slanině nakrájené na kostičky s trochou oleje osmahneme cibuli, přidáme špenátový protlak, rozpustíme v něm kousek nivy (dle chuti), prolisujeme 2 stroužky česneku a osolíme. Necháme stranou.
2
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou, 2 stroužky česneku. Usmažíme na pánvičce s trochou oleje. Do zapékací mísy vrstvíme těstoviny, špenátovou směs, směs z mletého masa a znovu těstoviny posypané bazalkou (nemusí být).
3
Zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem smíchaný s nastrouhanou nivou. Vše zapečeme.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ElenaJ
    ElenaJ |

    17. 4. 2016 11:10

    Moc dobré, doporučuji! Jen pozor na olej - dává se pod cibulku i pod maso a nakonec všechen skončí v zapékací míse. Takže jsem to trochu nevychytala a bylo to mastnější, ale moooc dobré! :-) Určitě ještě někdy zopakuji.

  • rusovlaska.e
    rusovlaska.e |

    28. 8. 2011 17:51

    Úžasná kombinace chutí, miluju zapečené věci. Recept budu opakovat :-)

  • Jana Šajdlerová
    Jana Šajdlerová |

    16. 12. 2009 17:25

    Výborné, jen nechápu ten kmín.? Nedala jsem ho tam a moc nám to chutnalo. Jednoduché a skvělé jídlo.

  • Helena Wallová
    Helena Wallová |

    9. 8. 2007 14:28

    Taky hodnotím jako vynikající !! Vařila jsem z čerstvého špenátu a "bezmléčnou" variantu (protože máme doma alergika), takže do zapékací mísy bez sýrů, zalila jsem sojovou smetanou a strouhaný sýr dostali ti, co mohli, až rovnou na talíř. I v této úpravě to byla opravdová mňamka. Doporučuji vyzkoušet. Já dávám mezi své oblíbené recepty.

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    14. 7. 2007 12:12

    Ted jsem dojedla....je to mnamka. Zapecene testoviny delam velmi casto, tak jsem rada, ze mam obmenu a ne jen uzeninu a vejce ;-) A delala jsem to z cerstveho novozelandskeho spenatu, ten jsem jen sparila asi 5 minut ve vode a pote dala na slaninu s cibuli. Opravdu vytecne, snad zachutna i zbyku rodiny a kdyz ne, nevadi, zbyde vic na me :-Dl

  • Michala
    Michala |

    22. 11. 2006 09:54

    Velice dobré, ke špenátu jsem místo nivy přidala masox, aby to mělo pikantnější chuť. Místo smetany jsem použila jen mléko a nedávala jsem eidam, jen nivu. Velice dobré, dávám za jedna! :-)

  • hana korousova
    hana korousova |

    3. 3. 2005 17:20

    super, jen bych přidala trošičku skořice pro jemnou chuť