Těstoviny s tuňákem, rajčaty, bazalkou a česnekem

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks rajčata
    • 1
      balení těstoviny
    • 1
      snítka bazalka
    • 6
      stroužek česnek
    • 2
      špetka sůl
    • 2
      špetka pepř mletý
    • 2
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vroucí vody kápneme olej, mírně osolíme, vsypeme celé balení těstovin (nejlépe mašličky nebo špagety) a necháme vařit.
2
Rajčata nakrájíme na kostičky a osmažíme na olivovém nebo jiném oleji, po třech minutách podlijeme cca 2 dl horké vody a mírně povaříme. Česnek nakrájíme na plátky či rozmačkáme a přidáme k rajčatům, mírně podusíme zhruba 5 minut, poté přidáme bazalku (nejlépe čerstvou) necháme vařit 2-3 minuty.
3
Uvařené těstoviny zcedíme, propláchneme studnou vodou a necháme odkapat. Poté přidáme obě konzervy tuňáka a pořádně promícháme.
4
Rozvařená rajčata přidáme k těstovinám a můžeme podávat. Jsou skvělé teplé, ale i studené.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.