Autor:

Tagliatelle s melounem podle mé švagrové

Střední
Ingredience
Vaječné tagliatelle 300 g
Meloun
cukrovy,pulka
 
Nakládaná loupaná rajčata 800 g
Smetana ke šlehání 200 ml
Česnek 2 stroužek
Šalotka 2 ks
Parmská šunka
nebo rakousky spek,anglicka slanina...(potrebujeme podlouhle platky)
250 g
Uzený sýr
tvrdy
200 g
Strouhaný parmazán  
Olivový olej  
Tagliatelle s melounem podle mé švagrové

Postup přípravy:

Šalotku a 50 g šunky nakrájíme na drobno. Z poloviny melounu ořežeme slupku, odstraníme jádra a nakrájíme jej na kousky. Sýr nakrájíme taktéž na drobno. V hrnci zahřejeme olivový olej a osmažíme stroužky česneku společně s šalotkou a šunkou. Česnek odstraníme a přidáme rozmačkaná rajčata i se šťávou a nakrájený meloun, necháme vařit zhruba 40 minut. Poté přidáme vlažnou smetanu, osolíme a vaříme dalších 10 minut. Omáčku rozmixujeme a necháme trochu vychladnout.

Připravíme si bábovkovou formu, vymažeme a vysypeme strouhankou a vyložíme ji plátky šunky. Ty pokládáme těsně jeden vedle druhého tak, aby pokryly dno a překryly vnější okraj - viz foto.Také můžeme použít formu na srnčí hřbet. V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, osolíme a dáme vařit těstoviny. Těstoviny vaříme jen pár minut (2 - 3 min) dokud se „neuvolní“. Slijeme je, můžeme přidat pár kapek oleje, aby se nam neslepily. Do vlažných těstovin přimícháme nakrajený sýr, 3 lžíce parmezánu a polovinu omáčky, promícháme a přeneseme do formy.

Rovnoměrně zalijeme zbývající omáčkou a překryjeme plátky šunky. Zakryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby (180 - 200°C) po dobu 40 minut. Posledních 5 minut můžeme odkrýt. Po upečení necháme 10 - 15 minut stát, opatrně vyklopíme na velký talíř (jako bábovku) a můžeme podávat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Broskvová pochoutka Články z

Komentáře k receptu: Tagliatelle s melounem podle mé švagrové

Komentáře

  1. pippiva   07.09.2011 | 14:58 | reagovat | závadný

    Prosim o prirazeni receptu do italske kuchyne, diky.

    1. Tereza T   07.09.2011 | 15:06 | reagovat | závadný

      Opraveno, díky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web