Autor:

Sýrové koule II.

Ingredience
Bílek 5 ks
Tvrdý sýr 300 g
Strouhanka  
Tuk  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme na jemno nastrouhaný sýr. Na desce posypané strouhankou vytvarujeme koule, asi 3 cm průměr, a ve vyšším množství tuku smažíme. Uložíme na papírové ubrousky, aby vsákl přebytečný tuk. Podáváme čerstvé. Nemohou stát.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Sýrové koule II.

Komentáře

  1. Olga Zehnalová   09.11.2008 | 19:40 | reagovat | závadný

    Ja tiež syr postrúham na jemnejšie slzičky, na 30Dg syra dám 2celé vajcia dobre premiešam , tvarujem placky asi 1cm hrubé, obalím v strúhanke a vypražím. Syr sa určite neroztečie.

  2. Marie Zvěřinová   09.11.2008 | 19:05 | reagovat | závadný

    Výborný recept. Mně ho poradila kamarádka, že je to lepší než smažený sýr, protože nevyteče. Opravdu vynikající. Doporučuji všem, kdo mají rádi smažák, ale nechtějí ho doma kvůli nezdaru dělat. Tady je úspěch zaručen.

  3. Tereza J.   30.12.2007 | 16:23 | reagovat | závadný

    Jolanka, oni trocha postáť môžu, ale nie sú tak chutné, ako keď ich podávate hneď. Ale popoludní ich vyprážať môžete, podľa možnosti čím neskôr.

  4. Jolana Janková   30.12.2007 | 12:43 | reagovat | závadný

    Prosím o radu. Chtěla jsem udělat sýrové koule na silvestra jako jednu z chuťovek. Tady se však píše, že nemohou stát a musí se jíst hned. U jiných skoro totožných předpisů se mohou podávat jako chuťovky. Můžete mi prosím napsat jak to opravdu je a jestli si je mohu nasmažit již odpoledne před silvestrem? Děkuji Jolana

  5. Petra Kučerová   25.12.2005 | 23:57 | reagovat | závadný

    Je to skvělé. Můžou se tam dát i celá vajíčka. Žloutky napřed a ušlehat sníh. Potom není potřeba pět bílků ale 2-3 vejce podle velikosti. A sýr se dá ustrouhat i nahrubo, když se strouhanka dá rovnou do směsi. Kdo miluje smažený sýr, bude určitě nadšen:o)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web