Autor:

Svíčková Stroganov

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Hovězí svíčková
nebo jiného kvalitního masa: falešná svíčková, maso na rumpsteaky atd. Maso musí totiž při vaření ry
1 kg
Cibule
minimálně
3 ks
Mouka 2 lžička
Zakysaná smetana
necelých
500 g
Sůl  
Pepř mletý  
Kečup - jemný 2 lžíce
Máslo
a olej na opékání
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso nakrájíme přes vlákna na plátky, řádně naklepeme a nakrajíme na nudličky. Cibuli nakrajíme na plátky. Nejlépe ve woku rozpustíme dvě lžíce másla se dvěma lžícemi oleje, pak přidáme maso a opékáme jej, můžeme maso již při opékání mírně osolit a opepřit. Potom pridáme cibuli, promícháme, dosolíme a dopepříme a opékáme dalších 5-10 minut. Posypeme moukou, promícháme a opékáme ještě 3 minuty, pak přidáme střídavě zakysanou smetanu a kečup, vše řádně zamícháme, dle potřeby dochutíme a necháme přejít varem. Až vytvořená omáčka zhoustne, je jídlo hotové.
Podáváme nejépe s hranolkami.
Tento recept lze pravděpodobně připravit i z kuřecího masa, hovězí je ale samozřejmě lepší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Svíčková Stroganov

Komentáře

  1. pevondracek   08.12.2013 | 13:03 | reagovat |

    výborný recept...na jedničku

  2. Vlado   04.05.2013 | 10:12 | reagovat |

    nehadajte sa ci tam patri kecup huby pretlak a ci to jest z cestovinou ryzou alebo varenymi zemiakmi, ja som vyskusal viacero receptov a blizim sa k Stroganoff by my taste

    o jedle sa nikdy nema vraviet ze je to nechutne , alebo odporne - tisic ludi = tisic chuti - je len dobre ze ti nechuti to iste jedlo ako mne , lebo by si my ho zozral - je to to iste jako so zenami :-D :-D :-D

  3. drzoli   25.02.2012 | 15:53 | reagovat |

    sampiony do stroganova nepatria, to je hlupost, original sroganov, obsahuje: maso, cibula, muka, horcica, smotana

  4. Tomas   14.11.2011 | 19:17 | reagovat |

    Sv Stroganov jsem delal tisickrat, prodavala se za 250,- a kecup a zampiony tam patri, stejne jako smetana, kys.nedavam. Pecene bramborove mesicky ve slupce jsou jako priloha nej, s testovinama bych to nejedl. Mouka je zbytecna, s kvalitni smetanou se jidlo zahusti vic nez dostatecne samo, navic mouka se musi tepelne zpracovat aby nesedala na jazyk a jidlo bylo jemne, rikavalo se tusim 20 min? :) A protlak...to je teprve fuj. Prave ta nasladla chut je na tom jidle super ale pokud vam to chutna :) Stroganov je jinak moc super jidlo, takze kdo nezkusil... Dobrou chut

  5. Martas   26.09.2011 | 11:42 | reagovat |

    S kečupem? Snad s hořčicí, barbaři!!!!

    1. Máxima   20.11.2012 | 13:33 | reagovat |

      Správný a neošizený kečup z rajských je stejná delikatesa jako např. francouzský dresing apod.... To jen kdesi někdo kečup v TV zavrhl a ostatní to opakují....

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web