Autor:

Sušení masa v sušičce

Snadné
Ingredience
Hovězí maso 1 kg
Marináda:
Worcestrová omáčka 5 lžíce
Pepř mletý 1/2 lžička
Sůl 2 lžička
Cayenský pepř
kdo má rád ostřejší může přidat
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Z masa odřezat co nejvíce tučného a nakrájet na sílu 6-8 mm a pak na délku okolo 12 cm a šířku asi 3 cm. (Důležité je maso krájet po vlákně, ne přes. Jerky mají být hodně žvýkací). Tyto rozměry jsou pouze orientační, záleží na celkovém kusu masa. Jen síla by měla být dodržena.
Nakrájené pruhy dát do igelitového sáčku, přidat marinádu a marinovat 6-8 hodin v ledničce. Pak maso trochu osušit papírovým ubrouskem a naskládat do susičky. Doba sušení se pohybuje od 5 do 15 hodin - záleží na síle masových kousků. Maso nemá být přesušené, mělo by se podobat kůži. Po usušení opět otřít přebytečný tuk papírovým ubrouskem, zabalit do papírového ubrousku a nechat odpočívat 2 hodiny před skladováním. Já naskládám sušené maso do vysoké zavařovací sklenice. Může se skladovat 3-4 týdny při pokojové teplotě, pro delší skladování v ledničce nebo mrazáku. Ale u nás nikdy tak dlouho tato pochoutka nevydrží. Aby se maso snadněji krájelo na slabou sílu, je vhodné ho částečně zmrazit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 2x)
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Sušení masa v sušičce

Komentáře

  1. BARF   18.01.2016 | 18:59 | reagovat | závadný

    Mám prosbu, psi jsou BARF a milují sušené maso, nemáte někdo zkušenost jak s tím? Jim se v koření marinovat nedá :-( děkuji všem za reakci ;-)

    1. mlsnej vena   01.03.2016 | 1:44 | reagovat | závadný

      Proste nemarinovat, rovnou susit. Sprasknou to urcite. Alespon muj beagle vzdycky.

  2. Petr   25.02.2014 | 22:34 | reagovat | závadný

    Doporučili by jste mi nějakou dobrou sušičku na maso v ceně okolo 1000Kč?

  3. INDOCH   30.11.2013 | 20:02 | reagovat | závadný

    já suším v sušičce na ovoce na 60 st.Používám Mexické koření( je to jenom chili a řecký kmín),česnek a sojovou omáčku( worcheste jsem nezkoušel a ani nemam potřebu).aso necham přemrznout v mrazáku a pak ho skoro zmrzlé nakrájím na cca 4 mm po vláknech, ale je to celkem šumák, protože, když to usušíte tak je to stejně jedno. Naložim na 5 - 7 hodin ne do ledničky, ale jenom v pokojové teplotě,aby to líp fungovalo.pak přes noc pustím sušičku a ráno po asi 6 - 8 hodinách to vyndam a hned se do toho pustíme.Jí to i naše vnučky a to je to docela pálivý.Jak dlouho to vydrží nevim, protože to do dvou dní seperem.

  4. marcela slamdeckova   07.11.2005 | 5:45 | reagovat | závadný

    co je to ta susicka?Jak to vubec vypada..dekuji Marcela

    1. kaja48   03.10.2015 | 22:38 | reagovat | závadný

      susicka je na suseni

  5. Jana Han   05.11.2005 | 19:42 | reagovat | závadný

    Maso je lepsi susit pomaleji. Hlavne ho nenechat presusit. nesmi byt tvrde jako cihla , ale jako neco jako kuze, tim myslim, ze se ma ohybat jako podrazka boty. Omlouvam se za to prirovnani, nic jineho me zrovna nenapada.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web