Sušení masa v sušičce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí maso
  • Marináda:
    • 5
      lžíce worcestrová omáčka
    • 0,5
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička sůl
    • cayenský pepř kdo má rád ostřejší může přidat

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z masa odřezat co nejvíce tučného a nakrájet na sílu 6-8 mm a pak na délku okolo 12 cm a šířku asi 3 cm. (Důležité je maso krájet po vlákně, ne přes. Jerky mají být hodně žvýkací). Tyto rozměry jsou pouze orientační, záleží na celkovém kusu masa. Jen síla by měla být dodržena.
2
Nakrájené pruhy dát do igelitového sáčku, přidat marinádu a marinovat 6-8 hodin v ledničce. Pak maso trochu osušit papírovým ubrouskem a naskládat do susičky. Doba sušení se pohybuje od 5 do 15 hodin - záleží na síle masových kousků. Maso nemá být přesušené, mělo by se podobat kůži. Po usušení opět otřít přebytečný tuk papírovým ubrouskem, zabalit do papírového ubrousku a nechat odpočívat 2 hodiny před skladováním. Já naskládám sušené maso do vysoké zavařovací sklenice. Může se skladovat 3-4 týdny při pokojové teplotě, pro delší skladování v ledničce nebo mrazáku. Ale u nás nikdy tak dlouho tato pochoutka nevydrží. Aby se maso snadněji krájelo na slabou sílu, je vhodné ho částečně zmrazit.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • mlsnej vena
    mlsnej vena |

    1. 3. 2016 01:44

    Proste nemarinovat, rovnou susit. Sprasknou to urcite. Alespon muj beagle vzdycky.

  • BARF
    BARF |

    18. 1. 2016 18:59

    Mám prosbu, psi jsou BARF a milují sušené maso, nemáte někdo zkušenost jak s tím? Jim se v koření marinovat nedá :-( děkuji všem za reakci ;-)

  • kaja48
    kaja48 |

    3. 10. 2015 22:38

    susicka je na suseni

  • Petr
    Petr |

    25. 2. 2014 22:34

    Doporučili by jste mi nějakou dobrou sušičku na maso v ceně okolo 1000Kč?

  • INDOCH
    INDOCH |

    30. 11. 2013 20:02

    já suším v sušičce na ovoce na 60 st.Používám Mexické koření( je to jenom chili a řecký kmín),česnek a sojovou omáčku( worcheste jsem nezkoušel a ani nemam potřebu).aso necham přemrznout v mrazáku a pak ho skoro zmrzlé nakrájím na cca 4 mm po vláknech, ale je to celkem šumák, protože, když to usušíte tak je to stejně jedno. Naložim na 5 - 7 hodin ne do ledničky, ale jenom v pokojové teplotě,aby to líp fungovalo.pak přes noc pustím sušičku a ráno po asi 6 - 8 hodinách to vyndam a hned se do toho pustíme.Jí to i naše vnučky a to je to docela pálivý.Jak dlouho to vydrží nevim, protože to do dvou dní seperem.

  • marcela slamdeckova
    marcela slamdeckova |

    7. 11. 2005 05:45

    co je to ta susicka?Jak to vubec vypada..dekuji Marcela

  • Jana Han
    Jana Han |

    5. 11. 2005 19:42

    Maso je lepsi susit pomaleji. Hlavne ho nenechat presusit. nesmi byt tvrde jako cihla , ale jako neco jako kuze, tim myslim, ze se ma ohybat jako podrazka boty. Omlouvam se za to prirovnani, nic jineho me zrovna nenapada.

  • Maja
    Maja |

    4. 11. 2005 21:15

    Na akom stupni v sušičke sušíte?40, 50, ..?