Srnčí řízky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 60
      g slanina
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      ks vejce
    • 5
      lžíce mléko
    • hladká mouka
    • strouhanka
    • olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      kg kýta srnčí
    • jalovec tlučený
    • 0,5
      ks citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou a odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme přes vlákno na menší řízky, lehce naklepeme a protkneme slaninou. Plátky osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, potřeme máslem a posypeme jalovcem. Necháme v chladničce 3 hodiny odležet. Potom řízky obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji pomalu po obou stranách dozlatova. Podáváme s hranolky.
Zařazení: Maso Zvěřina

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    28. 10. 2010 09:21

    šťáva z 1/2 citronu, Maso Zvěřina

  • Adam Sedláček
    Adam Sedláček |

    29. 12. 2006 14:15

    Dá se to podávat i s bramborami

  • Baček
    Baček |

    19. 12. 2005 23:46

    Odzkoušeno, vzhledem k časovému presu ale ležely jen asi 30 min. I tak je výsledek velmi chutný.