Autor:

Srnčí řízky

Střední
Ingredience
Slanina 60 g
Máslo 1 lžíce
Vejce 2 ks
Mléko 5 lžíce
Hladká mouka  
Strouhanka  
Olej  
Pepř mletý  
Sůl  
Kýta
srnčí
1 kg
Jalovec
tlučený
 
Citronová šťáva 1/2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Očištěnou a odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme přes vlákno na menší řízky, lehce naklepeme a protkneme slaninou. Plátky osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, potřeme máslem a posypeme jalovcem. Necháme v chladničce 3 hodiny odležet. Potom řízky obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji pomalu po obou stranách dozlatova. Podáváme s hranolky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Rostbíf s bylinkovými bramborami Lehké večeře s vůní podzimu Články z

Komentáře k receptu: Srnčí řízky

Komentáře

  1. Adam Sedláček   29.12.2006 | 14:15 | reagovat |

    Dá se to podávat i s bramborami

  2. Baček   19.12.2005 | 23:46 | reagovat |

    Odzkoušeno, vzhledem k časovému presu ale ležely jen asi 30 min. I tak je výsledek velmi chutný.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web