Autor:

Španělská vajíčka

15 minut PT0H15M
Snadné
Ingredience
Uzené maso
vařené
150 g
Olej  
Vejce 9 ks
Sůl  
Křen  

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Z vajec

Šunku nasekáme na drobné kousíčky. Na pánvi rozpálíme trošku oleje, rozklepneme 3 vejce, trošičku osolíme. Když se dopékají, posypeme je sekanou šunkou a vejce opatrně lopatkou podebereme a přeložíme na polovinu. Necháme dopéct a dáme je na talíř. Posypeme strouhaným křenem. Takto upravíme i další vejce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Španělská vajíčka

Komentáře

  1. Eligie Materová   03.10.2010 | 18:52 | reagovat | závadný

    Jsem z Kutné Hory a pamatuji pověstný malínský křen. Je pravda, že křen je plevel, ale taky je umění ho správně pěstovat. Netroufám si citovat cizí příspěvky, proto jen odkazuji na týden.cz - malínský křen.

  2. Tereza Jarčušková   22.03.2006 | 7:09 | reagovat | závadný

    To ma prekvapilo, že sa chren nedarí vypestovať v Španielsku, veď je to burina, ktorú keď si raz dáte do záhrady, máte problém ju odstrániť. Ja ju mám len v kúte záhrady pod stromami, medzi zeleninu by som sa ho ani neopovážila dať. Koreň vykopáva manžel . Máte pravdu, že ten nakladný nestojí za nič. Ale keď prídete domov, kúpte si čerstvý, dá sa dlho skladovať a nestratí chuť. : )))

  3. Andrea   21.03.2006 | 17:18 | reagovat | závadný

    Je pravda, že existuje Ruské vajíčko a v Rusku ho nepoznajú, tiež je pravda, že máme Španielske vtáčky a v Španielsku ich tiež nikto nepozná. Tieto jedlá by ovšem nebol žiadny problém v spomínaných krajinách pripraviť. Čo ale nie je možné, je pripraviť Španielske vajíčka, pretože tu neexistuje chren a ani sa ho nedarí vypestovať (klíma, zloženie pôdy atď.) . My si ho tiež nosíme z trhu vo Viedni... Existuje (zriedka) konzervovaný z Nemecka, bez chuti a úplne vyprchaný.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web