Šneky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček listové těsto
    • 1
      balíček listový špenát
    • česnek
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • vegeta
    • pepř mletý
    • uzený eidam
    • šunka
    • vejce
    • kmín
    • světlá jíška sušená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto rozválíme na obdélník cca 20x40 cm. Jednu delší stranu potřeme vejcem, zbytek potřeme špenátovou náplní: špenát rozehřejeme, ochutíme, zahustíme a necháme vychladit.
2
Na špenát klademe sýr a šunku (nebo můžeme použít uzenou krkovici a eidam, nebo třeba jen balkánský sýr) a srolujeme tak, že vejcem potřená delší strana nám závin slepí.
3
Nepečený závin nakrájíme na 2 cm kolečka a ta položíme "na ležato" na plech, vyložený papírem na pečení. Potřeme důkladně vejcem a okmínujeme.
4
Pečeme nejprve zprudka při 230 °C, pak zmírníme a dopékáme dozlatova.

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    15. 8. 2006 14:31

    Výborné. Děkuji za recept.

  • Fafejt ++
    Fafejt ++ |

    13. 4. 2006 13:03

    V různých variacích mám vyzkoušeno a můžu Vám garantovat že ze stolů plných i jiných lahůdek zmizí jako první.