Autor:

Smetanové karamelky

Obtížné
Ingredience
Cukr krystal 300 g
Med 50 g
Smetana 250 ml
Máslo 50 g
Pomerančová kůra
z jednoho pomeranče
 

Postup přípravy:

Do hrnce dáme cukr a med, přidáme 5 lžic vody a vaříme asi 3 minuty.
Do vzniklého karamelu vmícháme pomerančovou kůru.
Smetanu uvedeme do varu, přidáme do ní karamel a za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 15 min., dokud nevznikne hnědá hmota.
Do mrazáku si před celou přípravou dáme vychladit kávový podšálek na který po 15 min. prováření kápneme pár kapek.
Když se neroztečou dobré, když ano vaříme ještě chvilku a po chvilce znovu zkusíme na tácek kápnout.
Máslo se vmíchá poté, co je hmota dostatečně tuhá a z talířku nestéká.
Hmotu nalijeme do čtverhrané formy vyložené pečícím papírem a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí krájíme na obdélníky nebo kosočtverce naolejovaným nožem.
Můžeme balit do průhledného celofánu jako salónky na stromeček.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Castagnaccio do skla Energie na talíři Články z

Komentáře k receptu: Smetanové karamelky

Komentáře

  1. Petra   08.07.2012 | 16:25 | reagovat | závadný

    Tohle je už druhý recept na karamelky,který jsem zkusila a zase mi to neztuhlo :-( nevím,co dělám špatně,udělala jsem všechno podle návodu.muže to být tím,že jsem použila 12% smetanu?nebo jsem to měla vařit ještě dýl?vařilo se to 20 minut! Prosím poraďte

  2. Radka Hudská   01.12.2007 | 13:18 | reagovat | závadný

    Prosím o doplnění - máslo se vmíchá poté co je hmota dostatečně tuhá a z taléřku neztéká.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web