Smetanová omáčka vhodná k rybě

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      ml sladká smetana
    • 90
      g máslo
    • 1
      žloutek
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 2
      lžíce kopr nasekaný
    • 1
      lžíce pažitka nadrobno nakrájená
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hladka rozmixujeme - smetanu, máslo, žloutek, šťávu z citronu a hladkou mouku.
2
Za stálého míchání zahříváme a vaříme, až omáčka zhoustne. Dle chuti osolíme a opepříme. Potom přimícháme kopr a pažitku.
3
Podáváme k různě upraveným pokrmům z ryb.

Komentáře k receptu

  • Drahunkas
    Drahunkas |

    1. 11. 2010 13:47

    Může mi někdo poradit jak s máslem? Rozpuštěné a zchladlé či jen změklé a rozmixovat?? Zkoušela jsem rozpuštěné a zchladlé, ale srazilo se mi to... :-( děkuji Drahuška O:-)

  • ilis ilis
    ilis ilis |

    13. 3. 2009 22:23

    Tato omáčka se podává za studena.Jelikož také rádi konzumujeme ryby,připravuji tuto omáčku velmi často.Obzvláště je výborná k rybám připraveným na grilu,vyzkoušeli jsme také ke grilovanému vepřovému a kuřecímu masu a osvědčila se taktéž.Vřele doporučuji...

  • Marie Kyrianová
    Marie Kyrianová |

    13. 3. 2009 16:53

    Omáčku používáme teplou,nebo studenou? Jde to i k obalované rybě? Máme ryby rádi a často vaříme, tak určitě vyzkouším.Vypadá to moc dobře a asi to bude i dobře chutnat. Až vyzkouším,tak se ozvu. Marie