Smažené paličky z jáhlové kaše

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
10
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g jáhly
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • rostlinný olej na smažení cibulky i paliček
    • strouhanka na obalení
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**1.** Spaříme jáhly, aby nebyly hořké, dáme je vařit do vroucí osolené vody a občas promícháme, vaříme 10 minut.
2
**2.** Na oleji si osmažíme cibulku, kterou přidáme do jáhlové kaše. Vše necháme asi 30 minut vychladit.
3
**3.** Do kaše přidáme sůl, 1 vejce, mouku a zamícháme.
4
**4.** Vytvoříme paličky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova.
5
Paličky je vhodné podávat se zeleninovými saláty nebo jen tak se zakysanou smetanou, dají se jíst teplé i studené.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.