Smažené brambůrky - chipsy

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle chuti
    • brambory
    • sůl - bylinková, česneková, s kořením... dle chuti
    • olej ne smažení
    • ubrousek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na cca 2-3 mm silné plátky nožem, vlnkovačem nebo struhadlem. Osušíme je v plátěné nebo papírové utěrce a smažíme dozlatova ve větším množství rozpáleného oleje.
2
Bramborových plátků nevkládáme do oleje příliš, aby se k sobě neslepily. Po osmažení je vyndáme z oleje kovovým sítkem, dáme osušit na ubrousek a necháme je zcela vychladnout ve slabé vrstvě.
3
Pak je teprve ochutíme solí dle chuti (může být i mořská, bylinková...).

Komentáře k receptu

  • Martin
    Martin |

    20. 1. 2017 17:58

    Ahoj! Brambůrky vkládáme do pánve po jednom, aby se neslepily. Děkuji! Dávat to do pánve jako peníze.

  • Kačka
    Kačka |

    8. 1. 2017 13:11

    Super! Berou mi je vždycky hned pod rukama, sotva stačím smažit :-D

  • Ivana Chebská
    Ivana Chebská |

    8. 8. 2016 14:09

    Děláme si je taky sami doma a s krájením lupínků mi pomáhá vždycky dcera. Aby se nepořezala, rozkrojím nejdřív bramboru na půl, pak krájenou stranu na prkýnko, aby se neklouzala a jak jí to panečku jde! Taťka chodí jen kontrolovat (konzumovat) ty okapané :-D

  • Katka
    Katka |

    15. 2. 2014 13:55

    Smažené brambůrky milujeme a vždycky nestačím přidělávat. Zkusila jsem bez oleje jak píše marie, ale není to ono. Nejsou špatné, ale jednou za čas je radši osmažím

  • marie
    marie |

    21. 11. 2013 12:55

    já je dětem dělám v mikrovlnce na talíř dám pečící papír nakrájím plátky syrových brambor okořením dle chuti a zapnu na pár minut.vše bez tuku. :-\ O:-) <3