Autor:

Slavnostní plněný chleba

Střední
Ingredience
Chleba
bochník
1 ks
Cibule 2 ks
Mleté maso 1 kg
Sůl
nebo Vegeta
1 lžička
Pepř mletý 1 lžička
Zázvor 1 lžička
Koření 1 lžička
Sojová omáčka 1 lžíce
Majoránka 1 špetka
Česnek 2 stroužek
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě osolíme a přidáme solamyl na zahuštění. Ze směsi tvoříme kuličky asi 3cm velké a smažíme nebo dáme na plech do trouby a upečeme do zlatova.

Bochník chleba nahoře seřízneme (jako poličku), vnitřek objedeme nožem po obvodu asi 1 cm kolem kůrky a střídku krájíme na 1 cm plátky, které vyřízneme a uschováme na později. Do vydlabaného chleba dáme usmažené masové kuličky, přiklopíme chlebovou pokličkou a dáme do trouby rozpéci asi na půl hodiny.

Na mísu dáme plněný chleba, vedle plátky střídky a připravíme různé studené omáčeky (provensálskou, mátovou, jogurtovou, majonézu s česnekem, kečup, hořčice atd. dle chuti).

Stolovníci si odlamují upečený chleba a masové kuličky namáčejí do různých omáček. Největší boj je nakonec o chleba nasáklý šťávou z kuliček. Plátky chlebové střídky jsou vhodné pro starší lidi, protože kůrka chleba je vypečená a pro někoho tvrdší. Toto je náš velmi oblíbený recept. Většinou si kuličky i omáčky připravím den předem a pak jen zapeču chleba a podávám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Slavnostní plněný chleba

Komentáře

  1. Gábina Houšková   03.11.2006 | 7:40 | reagovat |

    Já kupuju vždy velkou šišku chleba (asi 1500g), ale z kulatého by to šlo také. Když mám kuliček ví, než se vejde do chleba, tak je dám na mísu kolem bochníku. Upečený chleba si stolovníci odlamují. Udělám jej co nejdřív a dám sem fotku.

  2. Anonym   02.11.2006 | 19:16 | reagovat |

    A jak velký chleba má to být?

  3. Jara   02.11.2006 | 19:15 | reagovat |

    Gábi, a ten chleba gulatý, to sa odlamuje, a ide to,nevím si to nejak predstavit.

  4. Gábina Houšková   01.11.2006 | 9:34 | reagovat |

    U nás se vždy sní všechno. Někdo má rád právě tu měkkou chlebovou střídku a někdo zase tu křupavou kůrku. Určitě k tomu vyzkoušejte ty různé omáčky, recepty jsem také vložila. U nás vede hlavně ta provensálská.

  5. Katka Maršálková   31.10.2006 | 15:23 | reagovat |

    To je super nápad :o) vždycky se mi moc líbilo cokoliv servírované v chlebu. Většinou jsem to ale nedělala, protože by mi vždy zbyla střídka a mě by bylo líto jí použít na strouhanku....ale tady se využije...až bude oslava, určitě zkusím :o)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web