Autor:

Skořicoví šneci

Střední
Těsto
Hladká mouka 250 g
Polohrubá mouka 250 g
Vejce 1 ks
Sůl  
Droždí 42 g
Cukr krupice 3 lžíce
Sladká smetana 2 dl
Mléko
1-2 dl podle potřeby
 
Náplň
Rozinky  
Hnědý rum  
Vanilkový cukr  
Med  
Perník
vše podle chuti a množství
 
Skořice  
Poleva
Moučkový cukr 150 g
Voda
1-2
2 lžíce
Hnědý rum 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Mouku prosejeme do větší mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a vlažné mléko a necháme vykynout. Potom vmícháme smetanu, vejce, sůl a vypracujeme těsto, které necháme kynout. Během kynutí těsto několikrát propracujeme. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněné utěrce na plát, který potřeme rozehřátým máslem a poté medem (používáme mašlovačku). Posypeme rozinkami namočenými v rumu, strouhaným perníkem, skořicí a vanilkovým cukrem. Stočíme jako roládu a ostrým nožem pokrájíme na plátky 2-3 cm silné. Jejich spodní stranu ponoříme do hladké mouky a vložíme na tukem vymazaný plech v rozestupu asi 4-5 cm. Upečeme dozlatova a vychladlé šnečky potřeme bílou cukrovou polevou, kterou zhotovíme smícháním cukru, horké vody a rumu.

Tip: Náplň: rozválené těsto můžeme posypat ještě kokosem, opraženými ovesnými vločkami, oříšky, kousky ovoce, rozdrobenými piškoty nebo jinými sladkými drobečky... Pokud máme radši hodně sladké, posypeme ještě cukrem a rozinky máčíme v rumu s lžící cukru. Šnečci budou chutní i s náplní z máku, marmelády, džemu nebo nastrouhaného či nakrájeného ovoce (jablka, švestky, třešně, jahody) se skořicí a cukrem. Zapojte svou fantazii!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Hruškový závin z taženého těsta Tažený závin krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Skořicoví šneci

Komentáře

  1. crispello   09.02.2015 | 13:56 | reagovat | závadný

    uzasny recept! z vetsiny kynutych test se po upeceni stane zhutnela "guma", toto zustava krasme nadychane:) super, ani nestihli vychladnout a uz u nich stoji sestricka a ochutnava ;-) :-)

  2. evatp   23.02.2014 | 12:00 | reagovat | závadný

    Šneci jsou výborní, nejvíc samozřejmě čerstvě upečené. Ale i druhý den jsou moc dobré. Těsto jsem potřela jen medem a máslem a posypala rozinkami namočenými v rumu. Víc jsem tam toho nedávala. I polevu jsem vynechala, děti jsou tak méně zapatlané. No jak už jsem psala, všichni jsme si na tom pochutnali. :-)

  3. Kuchtíci K.K.   10.03.2013 | 14:54 | reagovat | závadný

    Výborné!

    1. Káča   10.03.2013 | 16:08 | reagovat | závadný

      A šlo ti to bez droždí?

      1. tuty   22.06.2013 | 21:28 | reagovat | závadný

        Je v popisu :-P

  4. Kuchtíci K.K.   10.03.2013 | 14:53 | reagovat | závadný

    Zkoušela jsem, jen trochu poopravené dle možností a moc mi to chutnalo! :-)

  5. katka kajzarova   04.07.2008 | 17:24 | reagovat | závadný

    Dobrý den, tyhle šneky peču taky ale s ořechy uvařenými v mléce a oslazené medem. A jsou vynikající i se salámem a sýrem jen uberu cukru v těstě

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web