Autor:

Skořicoví šneci

Střední
Těsto
Hladká mouka 250 g
Polohrubá mouka 250 g
Vejce 1 ks
Sůl  
Droždí 42 g
Cukr krupice 3 lžíce
Sladká smetana 2 dl
Mléko
1-2 dl podle potřeby
 
Náplň
Rozinky  
Hnědý rum  
Vanilkový cukr  
Med  
Perník
vše podle chuti a množství
 
Skořice  
Poleva
Moučkový cukr 150 g
Voda
1-2
2 lžíce
Hnědý rum 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Mouku prosejeme do větší mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a vlažné mléko a necháme vykynout. Potom vmícháme smetanu, vejce, sůl a vypracujeme těsto, které necháme kynout. Během kynutí těsto několikrát propracujeme. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněné utěrce na plát, který potřeme rozehřátým máslem a poté medem (používáme mašlovačku). Posypeme rozinkami namočenými v rumu, strouhaným perníkem, skořicí a vanilkovým cukrem. Stočíme jako roládu a ostrým nožem pokrájíme na plátky 2-3 cm silné. Jejich spodní stranu ponoříme do hladké mouky a vložíme na tukem vymazaný plech v rozestupu asi 4-5 cm. Upečeme dozlatova a vychladlé šnečky potřeme bílou cukrovou polevou, kterou zhotovíme smícháním cukru, horké vody a rumu.

Tip: Náplň: rozválené těsto můžeme posypat ještě kokosem, opraženými ovesnými vločkami, oříšky, kousky ovoce, rozdrobenými piškoty nebo jinými sladkými drobečky... Pokud máme radši hodně sladké, posypeme ještě cukrem a rozinky máčíme v rumu s lžící cukru. Šnečci budou chutní i s náplní z máku, marmelády, džemu nebo nastrouhaného či nakrájeného ovoce (jablka, švestky, třešně, jahody) se skořicí a cukrem. Zapojte svou fantazii!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Koláč s tvarohem a ovocem Recept na víkend: Koláč s tvarohem a ovocem Články z

Komentáře k receptu: Skořicoví šneci

Komentáře

  1. crispello   09.02.2015 | 13:56 | reagovat |

    uzasny recept! z vetsiny kynutych test se po upeceni stane zhutnela "guma", toto zustava krasme nadychane:) super, ani nestihli vychladnout a uz u nich stoji sestricka a ochutnava ;-) :-)

  2. evatp   23.02.2014 | 12:00 | reagovat |

    Šneci jsou výborní, nejvíc samozřejmě čerstvě upečené. Ale i druhý den jsou moc dobré. Těsto jsem potřela jen medem a máslem a posypala rozinkami namočenými v rumu. Víc jsem tam toho nedávala. I polevu jsem vynechala, děti jsou tak méně zapatlané. No jak už jsem psala, všichni jsme si na tom pochutnali. :-)

  3. Kuchtíci K.K.   10.03.2013 | 14:54 | reagovat |

    Výborné!

    1. Káča   10.03.2013 | 16:08 | reagovat |

      A šlo ti to bez droždí?

      1. tuty   22.06.2013 | 21:28 | reagovat |

        Je v popisu :-P

  4. Kuchtíci K.K.   10.03.2013 | 14:53 | reagovat |

    Zkoušela jsem, jen trochu poopravené dle možností a moc mi to chutnalo! :-)

  5. katka kajzarova   04.07.2008 | 17:24 | reagovat |

    Dobrý den, tyhle šneky peču taky ale s ořechy uvařenými v mléce a oslazené medem. A jsou vynikající i se salámem a sýrem jen uberu cukru v těstě

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web