Ševcovský řízek na zelenině

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mrkev
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 4
      lžíce strouhanka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 300
      g mražený hrášek
    • 2
      lžíce máslo
    • 0,3
      l vývar
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 0,5
      ks petrželka
    • 2
      plátek vepřový bůček asi po 150 g
    • 0,5
      svazek kopr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné mrkve nakrájíme na tyčinky. Maso opláchneme, kůži odkrojíme a plátky ještě přepůlíme. Vejce rozšleháme se solí a pepřem. Maso obalíme ve třech lžících mouky, ve vejci a ve strouhance. Na horkém oleji usmažíme řízky dozlatova. Ve vroucí osolené vodě vaříme mrkev asi po 5 minutách přidáme hrášek a dovaříme, scedíme.
2
Na horkém tuku zpěníme zbylou mouku, podlijeme ji vývarem a smetanou a na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Nasekané bylinky nasypeme do zeleniny a promícháme. Zeleninu dáme do mísy, na ni rozložíme řízky, které přelijeme omáčkou. Jako příloha se hodí bramborová kaše.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.