Šípková zavařenina

Hodnocení:

Moje:

60 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg šípky (jen plody bez stopky)
    • 600
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šípky opláchněte, rozkrojte a zbavte vnitřních ochlupených semínek. Čisté slupky svařte asi 20 minut s cukrem a pak propasírujte přes cedník. Vzniklou dřeň ještě jednou propasírujte přes jemné síto, abyste ji zbavili posledních semínek a chloupků.
2
Pak svařte na mírném plameni za stálého promíchávání do požadované konzistence.
3
Horkou zavařeninu plňte do sklenic, uzavřete, postavte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.