Autor:

Salátová omáčka

Střední
Ingredience
Hlávkový salát 4 ks
Máslo 100 g
Hladká mouka 4 lžíce
Voda 1,5 l
Smetana 1 kelímek
Žloutek 1 ks
Sůl 1 špetka
Podravka 1 lžička
Brambory 500 g
Mletá paprika 2 lžička

Postup přípravy:

Hlávkový salát rozdělíme, vypereme, vymačkáme vodu a nakrájíme na menší proužky. Z másla a mouky uvaříme zlatavou jíšku. Přidáme salát, lehce osmažíme (cca 1/2 minuty) a zalijeme vroucí vodou na konzistenci omáčky. Vlijeme celou smetanu a dochutíme solí a trochou podravky. Po odstavení z ohně vmícháme žloutek pro zjemnění chuti.

Doporučená příloha: jako přílohu podáváme vařené, rozšťouchané brambory, do kterých přidáme cca 2 lžičky červené papriky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Salátová omáčka

Komentáře

  1. D K   03.04.2006 | 15:47 | reagovat |

    Tuhle omáčku znám od babičky, vždycky mi u ní moc chutnala. Salát dávala ale až do hotové omáčky.

  2. Jaroslava Oumarová   03.04.2006 | 10:37 | reagovat |

    Tak tohle určitě brzy vyzkouším a budu na to moc zvědavá:-)) Pak dám vědět.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web