Autor:

Salátová omáčka

Střední
Ingredience
Hlávkový salát 4 ks
Máslo 100 g
Hladká mouka 4 lžíce
Voda 1,5 l
Smetana 1 kelímek
Žloutek 1 ks
Sůl 1 špetka
Podravka 1 lžička
Brambory 500 g
Mletá paprika 2 lžička

Postup přípravy:

Hlávkový salát rozdělíme, vypereme, vymačkáme vodu a nakrájíme na menší proužky. Z másla a mouky uvaříme zlatavou jíšku. Přidáme salát, lehce osmažíme (cca 1/2 minuty) a zalijeme vroucí vodou na konzistenci omáčky. Vlijeme celou smetanu a dochutíme solí a trochou podravky. Po odstavení z ohně vmícháme žloutek pro zjemnění chuti.

Doporučená příloha: jako přílohu podáváme vařené, rozšťouchané brambory, do kterých přidáme cca 2 lžičky červené papriky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Salátová omáčka

Komentáře

  1. D K   03.04.2006 | 15:47 | reagovat |

    Tuhle omáčku znám od babičky, vždycky mi u ní moc chutnala. Salát dávala ale až do hotové omáčky.

  2. Jaroslava Oumarová   03.04.2006 | 10:37 | reagovat |

    Tak tohle určitě brzy vyzkouším a budu na to moc zvědavá:-)) Pak dám vědět.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web