Salámový švec

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Kajkajak

Suroviny

Vložit do nákupu
    • měkký salám Nebo párky nebo točený salám
    • žloutek
    • kečup - jemný
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • chilli
    • kari
    • paprika - sladká
    • hořčice plnotučná
    • ocet
    • olej
    • cibule Kolečka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Každou porci připravíme zvlášť na talíř. Takže na každý talíř dáme doprostřed kupičku nadrobno nakrájeného salámu, v kupce lžící nebo rukou uděláme důlek a do něj dáme nadrobno nakrájenou cibuli a na cibuli vyklepneme žloutek. Dokola na okraji talíře rozložíme osm koleček cibule - mám na mysli jednotlivé kroužky, a do každého kroužku dáme něco - lžičku kečupu, lžičku hořčice, čtvrt lžičky soli, půl lžičky pepře, chilli, mletého kmínu, kari a sladké papriky. Naservírujeme na stůl a každý strávník si sám všechno na talíři zamíchá a přidá si podle chuti pár kapek octa a olej.
2
Příloha: topinky.
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Mila Foglova
    Mila Foglova |

    25. 12. 2007 17:49

    a jeste na Rubine byla vynikajici tocena zmrzlina :)

  • Hana
    Hana |

    25. 11. 2007 16:58

    Ahoj lidi, zdravín ze Žamberka. Rubín jako hospoda již dávno neexistuje, ale pamatuji si, že se tam jedlo dobře. Receptík musím vyzkoušet.

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    25. 11. 2007 15:13

    Miluško, Rubín byl pro nás důstojníky na cvičení něco jako hlavní stan a Švec to byla naše pravidelná strava. K tomu litřík červeného Kamenáče a na světě bylo hned růžovo. Krásné vzpomínky! Přeji Ti moc a moc štěstí za tou velkou louží.

  • Mila Foglova
    Mila Foglova |

    24. 11. 2007 02:12

    A jeste jedna pripominka, mohlo by se to i pomlet, ale ja to volim jako rychlou veceri a v te chvili je mi lino mlet, radeji nakrajim :)

  • Mila Foglova
    Mila Foglova |

    24. 11. 2007 02:11

    Svet je maly, ziju v USA a v Zamberku jsem studovala, a Rubin znam moc dobre, nevim zda ten recept mam prave odsud, ale delavam ho jiz dlouho ... dlouho, snad to radeji ani nebudu pocitat :)

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    22. 11. 2007 14:16

    Děvčata vřele doporučuji. Poprvé jsem to ochutnal v r. 1974 v Žamberku v Rubíně na vojně. Salám je ale třeba dobře, nejlépe 2x pomlet v masovém mlýnku a dále s tím pracovat jako s klasickým tatarákem. Již jsem s tímto receptem (bez octa a s dobře načesnekovanýma topinkama) měj mockrát velký úspěch.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    22. 11. 2007 13:00

    Výborné, teda nápad, ale určite aj chuť. Viem si ten tanier živo predstaviť, určite vyskúšam. Díky.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    22. 11. 2007 11:26

    Tak to vypadá moc dobře,zkusím a potom se vrátím k hodnocení

  • Marsí
    Marsí |

    22. 11. 2007 11:19

    To jako fááááákt?.....:-)))) jako salámový tatarák či co?...:-))