Rychlá maková bábovka

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 2
      dl olej
    • 2
      dl mléko
    • 1
      sklenice mák nemletý (2 dl)
    • 1
      sklenice rozinky (2 dl)
    • 1
      sklenice ořechy (2 dl)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V mixéru na koktejly nasypu polohrubou mouku a mák - krásně se rozemele. Při mixování mixér nakláním, ať se suroviny promísí, pokud má někdo mixér menší, raději rozdělit mouku a mák na 2 části. Mně se tento postup osvědčil a odpadlo mi skládání a mytí mlýnku na robotu. Kupovaný mletý mák je poměrně drahý. Pro kuchařinky, které melou klasicky prostě 2 dl nemletého máku.
2
Pak už jen vše smíchám dohromady, přidám rozinky a posekané ořechy - nemusí být, plním formu na bábovku vymazanou tukem a vysypanou hrubou moukou nebo čím jste zvyklí a peču v klasické elektrické troubě při 175 °C asi 40 minut. Zkouším špejlí. Dřív jsem klasicky třela žloutky s cukrem a přikapávala olej a nakonec sníh, pak jsem měla jednou fofry a tak jsem to zhňácala všechno dohromady a výsledek byl stejný. Od té doby jinak nepeču.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana Pohlová
    Jana Pohlová |

    9. 8. 2015 12:43

    Bábovku jsem vyzkoušela a je opravdu jednoduchá a moc dobrá. Já do těsta přidala ještě lžičku skořice.

  • Maruška
    Maruška |

    31. 3. 2013 17:38

    Bábovka byla opravdu výborná a snad poprvé, co se mi nezdrcla :-)

  • Tereza T
    Tereza T |

    8. 4. 2011 16:56

    Opraveno, díky.

  • weryway23
    weryway23 |

    14. 3. 2011 16:20

    Nevím jestli čtu dobře ale je tam hořčice? Normální hořčice co se dává k párkům? Nebo jak je to myšlené?

  • Ivana Patůčková
    Ivana Patůčková |

    4. 7. 2010 21:36

    První bábovka, co jsem vůbec pekla a naprosto dokonalá!!!! Chuťově vynikající a to mi mák nic moc neříká.... Nejchutnější bábovka, co jsem kdy jedla (a nejrychlejší). Dokonce se mi i nejlíp pekla. :-)

  • Bohdana
    Bohdana |

    9. 2. 2007 18:42

    Babovka je opravdu vyborna a rychla

  • Magda
    Magda |

    7. 6. 2006 10:22

    Výborná a použila jsem i návod na mletí maku.

  • Margita
    Margita |

    5. 6. 2006 10:53

    Výborný recept, rychlý a dobrý. Neverila som, že sa môže mak tak rychlo zomlieť, je to pravda. Robila som cez sobotu, formu som natrela tukom a vysypala sézamovými semienkami. Všetkým chutila. Dávam 1.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    2. 6. 2006 11:01

    Jsem ráda, že se autorka "přiznala". To přece není rozhodující, kdo recept vymyslel, ale je autorem vložení receptu a tím se stává jeho, ne ? Však tady je velká většina receptů, které máme od svých maminek, babiček, známých, atd. Ještě jednou díky za recept, až jej vyzkouším, určitě se ozvu. :o)

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    2. 6. 2006 07:31

    Paní Janě z VM .Omlouvám se , ale nebyla jsem si jistá , zda je správné uvést jméno jako autorka , když recept mám od kamarádky.Ale jelikož Vaše příspěvky jsou velice upřímné a je vidět , že taky jako já lítáte v kuchyni jak "haček v pecu ", jak se u nás na Moravě říká , prosím on-line kuchařku o přidání jména a děkuji. Šárka Tkáčová

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    1. 6. 2006 11:03

    Moc se mi líbí velice přímý způsob "popisu práce" od autorky, ikdyž - bohužel - nezmáme její jméno ....

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    1. 6. 2006 09:51

    Už se na ni těším, měla jsem zrovna na víkend v plánu makovou bábovku. Díky za recept. A to zňácání všeho dohromady mi vyhovuje protože mám "točky" a nevím co dřív.