Autor:

Rychlá, ale dobrá svíčková

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Hovězí maso  
Zelenina
(sterilovaná zelenina na svíčkovou od Hamé)
1 sklenice
Smetana 250 ml
Hladká mouka  
Sůl  
Cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Hovězí maso nakrájíme na středně velké kousky, zprudka opečeme na oleji, osolíme, podlijeme vodou a necháme podusit. Když je maso skoro měkké, přidáme Halalí a ještě chvíli dusíme. Maso vyndáme, omáčku rozmixujeme. Do smetany přidáme dvě lžíce hladké mouky a rozkvedláme. Přilijeme do rozmixované omáčky a mícháme až do zhoustnutí. Omáčku dochutíme cukrem, vložíme zpět maso a máme hotovo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
3+
3.5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 4x)
Krémová houbová polévka s nočky Houbové recepty z chalupy Články z

Komentáře k receptu: Rychlá, ale dobrá svíčková

Komentáře

  1. Marie   12.05.2015 | 15:12 | reagovat | závadný

    Já jí tak také vařím.Halalí je super ale musíte koupit to správné.Je více druhů.

  2. J4444   04.04.2015 | 11:58 | reagovat | závadný

    Omáčka byla hrozně kyselá i když jsem halali přecedila a vymačkala. Příště asi ještě propláchnout. Nebo možná příště zkusím jiný recept na svíčkovou.

  3. irena   10.12.2014 | 12:12 | reagovat | závadný

    Svíčkovou jsem zrovna dovařila a je fakt dobrá ;-)

  4. Šárka   26.01.2014 | 10:02 | reagovat | závadný

    Halali je super věc na moření zvěřiny, a tipuju podle názvu, že k tomuto účelu bylo původně stvořeno, proto moc nechápu to slívání a proplachování vodou. Svíčkovou ze zvěřiny dělám jen takle, ale nikdy nevařím - peču v troubě. Omáčku pak nakonec stvořím v hrnci na kamnech z "výpeku". To, že je Halali hodně slané a kořeněné má nespornou výhodu, a to tu, že se z toho dá udělat víc omáčky a netřeba to dochucovat. V podstaté jen ředím nebo nastavuji, dle potřeby. Sní se vždycky úplně všechno.
    Tuhle svíčkovou mě naučila babička. Pravda je, že svíčkovou dělám pouze ze zvěřiny, nikdy ne z vepřového (chuťově to není ono) nebo z pravé hovězí svíčkové (moc peněz).
    Dělávali jsme to i z králíka, ale samozřejmě jen ze starších kusů, pokud bylo potřeba maso namořit, aby se nám na něm nevylámaly zuby. A taky po namoření zmizí ta "chuť" masa, která není zrovna žádoucí.

  5. Ája   30.07.2012 | 11:39 | reagovat | závadný

    Super recept! Svíčkovou jsem dělala poprvé v životě, měla jsem z ní respekt, ale díky tomuto receptu jsem uspěla na jedničku :) halali jsem teda propláchla v cedníku, dala 2 skleničky a smetany 2 kelímky. Příště dám asi víc, páč to bylo hned snězené, já chtěla ještě na druhý den pozvat rodiče...

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web