Roztocké rohlíčky

Hodnocení:

Moje:

35 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 250
      g tuk Hera, Omega, nebo máslo
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 6
      lžíce mléko
    • vejce Na potření
  • Náplň
    • povidla Jablečná, nebo švestková
    • 250
      g tvaroh
    • marmeláda
    • rebarbora

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mouky vsypeme vanilkový cukr, přidáme droždí, rozpuštěné vlahé máslo, sůl, vlahé mléko. Vypracujeme těsto a necháme jej vykynout.
2
Potom vyválíme a uděláme kolo, které rozdělíme na 8 nebo 16 dílků podle velikosti kola.
3
Na nejširší část výkroje dáme náplň (jakou si zvolíme) a stočíme do tvaru rohlíčku.
4
Dáme je na pomazaný plech, potřeme je vajíčkem a necháme 10 min. na plechu ještě dokynout. Pečeme je při 180 °C asi 10-15 minut.
Zařazení: Pokrmy Pečivo

Komentáře k receptu

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    8. 11. 2009 14:58

    Výborné!Nejdřív byly snědené povidlové,ale ani s marmeládou vůbec nebyly špatné.1*