Autor:

Rozinkáčky

Snadné
Ingredience
Vlašské ořechy 210 g
Moučkový cukr 210 g
Rozinky
mleté
110 g
Žloutek
velký
2 ks
Hladká mouka 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Ořechy a rozinky umeleme na mlýnku na maso. Umletou hmotu dáme na vál a přidáme k ní cukr a žloutky. Zpracujeme v těsto, při propracování podsypeme lžící mouky a pěkně prohněteme. Potom vyválíme a vykrajujeme malé tvary (čtverečky, měsíčky apod.).

Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při 160 °C. Z plechu sundaváme na rovný tác a necháme vychladit. Uložíme do krabičky asi na týden a pak slepujeme zavařeninou, poléváme libovolnou polevou (dobrá je čokoládová nebo rumová) a sypeme sekanými ořechy nebo dáváme do středu rozinku. Toto cukroví je po upečení a vychladnutí tvrdé, ale po slepení je krásně měkké (gumové).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 22 x
2+
4.45 22 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 22x)
Reklama
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Rozinkáčky

Komentáře

  1. Jana Gjaurovová   02.12.2012 | 18:52 | reagovat | závadný

    dobrý večer paní Vlastino :-)
    rozinkáčky jsou vynikající,díky za báječný recept :-) nemáte nějaké další eso v rukávu? :-)

  2. Alena H.   22.12.2006 | 12:59 | reagovat | závadný

    Vážená paní Vencová, děkuji Vám za vynikající recept. Rozinkáčky nám moc chutnají a toto cukroví nebude v příštích letech chybět na našem vánočním stole.Přeji Vám krásné, pohodové vánoční svátky a v příštím roce pevné zdraví, rodinnou pohodu, pracovní úspěchy a další vynikající recepty od Vás pro nás.

  3. Andra   20.12.2006 | 12:52 | reagovat | závadný

    Vynikajúce... ďakujem p. Vencovej za dobrý recept.

  4. Anonym   19.12.2006 | 23:23 | reagovat | závadný

    Nemají chybu, jsou takové "tahavé" měkoučké

  5. Ivana   17.12.2006 | 20:16 | reagovat | závadný

    Musím přiznat, že jsem byla zpočátku zklamaná. Zdály se mi tvrdé, nedobré. Po slepení marmeládou navlhly, staly se z nich dobrůtky. Chválím. Rozinky jsem nemlela, jen krájela. Asi se to nechtělo spojit právě proto.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web