Roláda z mletého masa II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana Han

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Masová směs
    • 250
      g mleté maso - hovězí
    • 250
      g mleté maso - vepřové
    • 250
      g mleté maso - telecí
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,5
      hrnek strouhanka
    • 1
      ks vejce
    • 2
      stroužek česnek
    • 0,3
      ks cibule menší, nastrouhaná
    • 3
      lžíce piniové oříšky nasekané
    • 2
      lžíce rozinky nasekané
    • 3
      lžíce strouhaný parmazán
    • 2
      lžíce petrželka zelená - nasekaná
  • Náplň
    • 1
      hrnek listový špenát čerstvé
    • 6
      plátek šunka
    • 6
      plátek tvrdý sýr nejlépe provolone, ale i cihla je fajn
    • olivový olej na potření rolády

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Prvních 13 ingrediencí smíchat (nepřemíchat) plech vyložit pečícím papírem na něj rozprostřít masovou směs na sílu asi 1 1/2 cm, na to položit další kus pečícího papíru (případně jen plastickou fólii). Vzít další plech, položit na fólii a tlakem dolů vytvořit co nejrovnoměrnější placku.
2
Pak sundat fólii a celý plát plnit - nejprve špenát, pak šunku a nakonec plátky sýra. Pomocí spodního pečícího papíru smotávat do tvaru rolády (podobně jako štrůdl). Potřít olejem a péci přibližně 30 minut do zlatova. Krájet jako roládu.
3
Přílohu podle vašeho výběru. Je to výborné i studené.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.