Řízky z černého bezu dle Ládi Hrušky

Ingredience
Černý bez
8 ks květů
8 ks
Mléko 1 hrnek
Vejce 2 ks
Olej 2 lžíce
Prášek do pečiva 1/2 lžička
Med 1 lžíce
Sůl  
Hladká mouka  

Postup přípravy:

Na tento recept musíme použít absolutně čerstvé květy.

Na chvilku je ponoříme do studené vody a pak necháme okapat na čisté utěrce.

Mezitím si oddělíme bílky od žloutků.

Žloutky a mléko se solí společně ušleháme. Dále vyšleháme i samostatně bílky.

Do směsi mléka pak vmícháme hladkou mouku s práškem do pečiva. Mouky dáváme jen tolik, aby nám vzniklo lité těstíčko jako na palačinky. Do těstíčka přidáme med a mírně našleháme. Teď ještě zlehka spojit s vyšlehanými bílky a těstíčko je připravené.

Dlouhý stonek od trsu, který jsme při přípravě samozřejmě ponechali, nyní uchopíme a celé květy namáčíme v těstíčku. Stonek odstřihneme až po upečení v oleji do zlatova.

Jako tip Láďa Hruška doporučil, ještě horké květy, obalit ve skořicovém cukru.

Možná je i slaná varianta, kterou zvolíte dle vlastních chutí a místo cukru do těsta, použijete sůl.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Zimní salát se zelím, jablky a brusinkami Rychlé a zdravé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Řízky z černého bezu dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web