Remuláda a la France

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Pastis

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g majonéza (Hellman´s)
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • citronová šťáva Z 1/2 citrónu
    • 2
      ks nakládané okurky (Velké jako palec) jemně posekané
    • 1
      lžička estragon Sušeného či tarragonu (důležité pro chuť)
    • 1
      lžička petrželová nať Posekané
    • 0,5
      lžička sůl
    • 0,5
      lžíce pepř drcený
    • 3
      tabasco Kapky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hlubší misce ručně, nebo v mixéru smícháme všechny ingredience. Necháme přes noc vychladit. V zavřené sklenici vydrží v lednici remuláda déle než měsíc.
2
Výborné ke zbytkům studených ryb, jehněčího a hovězího z vánoc, dobré i jako podklad na sendviče místo másla.

Komentáře k receptu

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    7. 12. 2006 14:04

    Přesně tak, jak píše paní Jana z Kanady. Estragon (tarragon) právě chuťově odděluje tatarskou omáčku od remulády. Dobrou chuť!

  • Jana z Kanady
    Jana z Kanady |

    6. 12. 2006 18:11

    Tarragon je estragon.Tarragon je anglicky,mozna i francouzky,to presne nevim.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    6. 12. 2006 10:03

    Takhle podobně dělám domácí tatarku, jen ještě nastavuju majonézu jogurtem a přidávám najemno nasekanou cibuli. Ten estragon zkusím příště, je to typické francouzské koření:-)) Mám dotaz: tarragon je něco podobného? Nikdy jsem to slovo neslyšela...