Ředkvičkový salát se smetanou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      svazek ředkvička
    • 1
      ks bílá ředkev Velká
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks zelená paprika Pro kombinaci barev
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      hrst kyselé mléko
    • 1
      ks cibule Menší
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžíce ocet 2-3
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • voda Půl sklenice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu očístíme, omyjeme a necháme okapat. Vezmeme si struhadlo a nahrubo nastrouháme všechny ředkve jak červené tak i tu bílou, poté nastrouháme na hrubo také mrkvev a cibuli - tu můžeme samozřejmě nakrájet ale najemno. Papriku nakrájíme na tenoučké nudličky, rajčata na kostečky a pak přidáme a trochu rozdrolíme kysané zelí. Česnek buď vymačkáme do salátu a nebo nadrobno nasekáme.
2
Nyní máme všechny ingredience nastrouhané a nakrájené v salátové míse - přidáme lžíci olivového oleje, 2-3 lžíce octa (já dávám 3 mám ráda ostřejší a po přidání smetany se chuť octa trochu ztratí), osolíme, opepříme, dáme lžičku cukru a zalijeme poloviční sklenicí studené vody. Vše důkladně promícháme, aby se suroviny spojily. Nyní přidáme zakysanou smetanu a zase řádně promícháme a popřípadě ještě dochutíme.
3
Zdá se to celkem neobvyklý salát, ale je opravdu dobrý.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.