Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5x
1- 1 5
Autor:

Pravý vlašský salát

15 minut
Snadné
Ingredience
Brambory 350 g
Salám 230 g
Nakládané okurky 100 g
Sterilizovaný hrášek 20 g
Celer 35 g
Mrkev 50 g
Hořčice plnotučná 1 lžíce
Pepř mletý 1 špetka
Ocet 1 lžička
Worcestrová omáčka 1/2 lžička
Cukr krupice 1/2 lžička
Sůl 1/2 ks
Majonéza 250 g
Vlažná voda 3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na nudličky asi 0,5 cm silné. Poté vložíme do mixeru s řezacími noži a na krátkou dobu mixer zapneme. Nesmí vzniknout kaše, ale nadrobno nasekané hrudky. Stejně postupujeme i se salámem, okurkou, mrkví a celerem.

To vše smícháme dohromady. Přidáme, hrášek, mrkev, celer, hořčici, pepř, sůl, cukr, ocet, worchestrovou omáčku, majonézu a přidáme dvě lžíce vlahé vody. Opatrně promícháme. Vhodné na obložené chlebíčky nebo jen tak s bílým pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)

Komentáře k receptu: Pravý vlašský salát

Komentáře

  1. Stanislava   17.10.2014 | 10:14 | reagovat | závadný

    Dobrý den, já nevím proč tady pořád vedete diskusi, zda do vlašáku patří brambory nebo nepatří. Už jsem to sem jednou psala. Brambory nepatří do tzv. pařízského salátu, ale do vlašského salátu brambory patří, maminka dělala celý život ve studené kuchyni a tento recept úplně stejný mně nadiktovala, ale říkala tomu podmazák na obložené chlebíčky.Zdravím a přeji dobou chuť.

  2. Roman   13.03.2014 | 0:35 | reagovat | závadný

    Do vlasaku brambory nepatri ani nahodou a salam take ne, ale kvalitni sunka.

    1. eva   21.03.2014 | 15:13 | reagovat | závadný

      Pokud vím, tak do vlašáku brambory patřííí, ale ne do pařížáku. :-\

  3. Petra   27.10.2013 | 15:45 | reagovat | závadný

    Opravdu výtečný!!! Patří tam vše, co je psáno, nic míň, nic víc. Skvělá pravá nostalgická chuť. Díky.

  4. MILAN   27.06.2013 | 19:22 | reagovat | závadný

    Do vlašského saláu NEPATŘÍ brambory a salám !! ale šunka ! <3

  5. Jiri   06.03.2013 | 13:13 | reagovat | závadný

    A ta mrkev a celer mají být syrové nebo vařené?

    1. Petra   27.10.2013 | 15:46 | reagovat | závadný

      syrové. Fakt je moc dobrý.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X