Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5x
1- 1 5
Autor:

Pravý vlašský salát

15 minut
Snadné
Ingredience
Brambory 350 g
Salám 230 g
Nakládané okurky 100 g
Sterilizovaný hrášek 20 g
Celer 35 g
Mrkev 50 g
Hořčice plnotučná 1 lžíce
Pepř mletý 1 špetka
Ocet 1 lžička
Worcestrová omáčka 1/2 lžička
Cukr krupice 1/2 lžička
Sůl 1/2 ks
Majonéza 250 g
Vlažná voda 3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na nudličky asi 0,5 cm silné. Poté vložíme do mixeru s řezacími noži a na krátkou dobu mixer zapneme. Nesmí vzniknout kaše, ale nadrobno nasekané hrudky. Stejně postupujeme i se salámem, okurkou, mrkví a celerem.

To vše smícháme dohromady. Přidáme, hrášek, mrkev, celer, hořčici, pepř, sůl, cukr, ocet, worchestrovou omáčku, majonézu a přidáme dvě lžíce vlahé vody. Opatrně promícháme. Vhodné na obložené chlebíčky nebo jen tak s bílým pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)

Komentáře k receptu: Pravý vlašský salát

Komentáře

  1. hanka   16.03.2015 | 23:51 | reagovat | závadný

    Nerozumím popisu postupu kde je psáno že do mixéru máme dát mrkev a pak dále je psáno že do toho zmixovaneho přidáme mrkev. Tak kam vlastně má přijít ta mrkev? :-\

    1. paela   19.02.2015 | 15:52 | reagovat | závadný

      Do vlašského salátu brambory patří....ingredience co jste napsala jsou v pařížském salátu :-D

      1. Marián   24.02.2015 | 18:41 | reagovat | závadný

        Tak to možno len podľa receptu z čias socializmu :-D Do originál pravého vlašského šalátu, ktorý sa začal robiť za prvej republiky sa pridávali jablká a v žiadnom prípade nie zemiaky. Až v socializme sa vlašák začal robiť tak ako ho dnes poznáme.

      2. Ja   04.03.2015 | 22:39 | reagovat | závadný

        A okrem toho by som chcel vidiet barbara co da do parizskeho salatu mrkvu, fuj...

  2. helča   05.01.2015 | 22:52 | reagovat | závadný

    Taky vlastním " Normy studené kuchyně" z roku 1971 a zde uváděný pravý vlašský salát je totožný s váhou a ingrediencemi, jen bych chtěla autora - ku - opravit , že se vše krájí na jemné nudličky - včetně vař. brambor, salámu, okurek a kořenová zelenifc na drobné kostičky ale - !!! do mixeru rozhodně ne...!!! Pak je taky receptura na Vlašský salát special- kde je více salámu, majonézy a zeleniny a brambor méně než ve vlašském salátu obyčejném.

  3. Jani   30.12.2014 | 17:10 | reagovat | závadný

    Salát jsem udělala, jen kvůli alergii jsem vynechala celer a dala kvalitni sunku. Je výborný i tak a když jsem dnes četla složení prodávaných vlasaku a lide si ty haldy ecek s opravdu "kvalitním" vyrobnim salamem a spousty jiných zbytečnosti po kilech kupuji, byla jsem rada, ze jsem se rozhodla udělat si ho doma. Díky za supr recept. :-)

  4. Verča   30.12.2014 | 9:29 | reagovat | závadný

    Nejlepší :-* jiný nedělám.. Vzpomínka na mlíčňáky,jahodový koktejl,chlebíčky a rohlík s vlašákem na RaH talířcích :)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty

Další weby Mladé fronty

Dialog
X
Mobilní web