Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5x
1- 1 5
Autor:

Pravý vlašský salát

15 minut
Snadné
Ingredience
Brambory 350 g
Salám 230 g
Nakládané okurky 100 g
Sterilizovaný hrášek 20 g
Celer 35 g
Mrkev 50 g
Hořčice plnotučná 1 lžíce
Pepř mletý 1 špetka
Ocet 1 lžička
Worcestrová omáčka 1/2 lžička
Cukr krupice 1/2 lžička
Sůl 1/2 ks
Majonéza 250 g
Vlažná voda 3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na nudličky asi 0,5 cm silné. Poté vložíme do mixeru s řezacími noži a na krátkou dobu mixer zapneme. Nesmí vzniknout kaše, ale nadrobno nasekané hrudky. Stejně postupujeme i se salámem, okurkou, mrkví a celerem.

To vše smícháme dohromady. Přidáme, hrášek, mrkev, celer, hořčici, pepř, sůl, cukr, ocet, worchestrovou omáčku, majonézu a přidáme dvě lžíce vlahé vody. Opatrně promícháme. Vhodné na obložené chlebíčky nebo jen tak s bílým pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)

Komentáře k receptu: Pravý vlašský salát

Komentáře

  1. Roman   13.03.2014 | 0:35 | reagovat | závadný

    Do vlasaku brambory nepatri ani nahodou a salam take ne, ale kvalitni sunka.

    1. eva   21.03.2014 | 15:13 | reagovat | závadný

      Pokud vím, tak do vlašáku brambory patřííí, ale ne do pařížáku. :-\

  2. Petra   27.10.2013 | 15:45 | reagovat | závadný

    Opravdu výtečný!!! Patří tam vše, co je psáno, nic míň, nic víc. Skvělá pravá nostalgická chuť. Díky.

  3. MILAN   27.06.2013 | 19:22 | reagovat | závadný

    Do vlašského saláu NEPATŘÍ brambory a salám !! ale šunka ! <3

  4. Jiri   06.03.2013 | 13:13 | reagovat | závadný

    A ta mrkev a celer mají být syrové nebo vařené?

    1. Petra   27.10.2013 | 15:46 | reagovat | závadný

      syrové. Fakt je moc dobrý.

  5. Petr pro nekiru   20.12.2012 | 14:41 | reagovat | závadný

    Tak hele nekiru?Cibulka do vlašáku určitě ale určitě nepatří naopak brambory tam určitě ale určitě patří.Samozřejmě tam taky patří celer.Do pařížáku v žádném případě nepatří kořenová zelenina.Bože lidi nekažte tradiční recept vlašáku.Souhlasím s Reny ,Mirkou a Stanislavou.Jinak origo recept je v knize která má název Normy studené kuchyně.Tuto knihu seženete v některém antikvariátu. Je z roku 1960 nebo 1961.Je tam samozřejmě i tenhle recept.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X