Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5x
1- 1 5
Autor:

Pravý vlašský salát

15 minut
Snadné
Ingredience
Brambory 350 g
Salám 230 g
Nakládané okurky 100 g
Sterilizovaný hrášek 20 g
Celer 35 g
Mrkev 50 g
Hořčice plnotučná 1 lžíce
Pepř mletý 1 špetka
Ocet 1 lžička
Worcestrová omáčka 1/2 lžička
Cukr krupice 1/2 lžička
Sůl 1/2 ks
Majonéza 250 g
Vlažná voda 3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na nudličky asi 0,5 cm silné. Poté vložíme do mixeru s řezacími noži a na krátkou dobu mixer zapneme. Nesmí vzniknout kaše, ale nadrobno nasekané hrudky. Stejně postupujeme i se salámem, okurkou, mrkví a celerem.

To vše smícháme dohromady. Přidáme, hrášek, mrkev, celer, hořčici, pepř, sůl, cukr, ocet, worchestrovou omáčku, majonézu a přidáme dvě lžíce vlahé vody. Opatrně promícháme. Vhodné na obložené chlebíčky nebo jen tak s bílým pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)

Komentáře k receptu: Pravý vlašský salát

Komentáře

  1. Stanislava   17.10.2014 | 10:14 | reagovat | závadný

    Dobrý den, já nevím proč tady pořád vedete diskusi, zda do vlašáku patří brambory nebo nepatří. Už jsem to sem jednou psala. Brambory nepatří do tzv. pařízského salátu, ale do vlašského salátu brambory patří, maminka dělala celý život ve studené kuchyni a tento recept úplně stejný mně nadiktovala, ale říkala tomu podmazák na obložené chlebíčky.Zdravím a přeji dobou chuť.

  2. Petra   27.10.2013 | 15:45 | reagovat | závadný

    Opravdu výtečný!!! Patří tam vše, co je psáno, nic míň, nic víc. Skvělá pravá nostalgická chuť. Díky.

  3. Jiri   06.03.2013 | 13:13 | reagovat | závadný

    A ta mrkev a celer mají být syrové nebo vařené?

    1. Petra   27.10.2013 | 15:46 | reagovat | závadný

      syrové. Fakt je moc dobrý.

  4. Petr pro nekiru   20.12.2012 | 14:41 | reagovat | závadný

    Tak hele nekiru?Cibulka do vlašáku určitě ale určitě nepatří naopak brambory tam určitě ale určitě patří.Samozřejmě tam taky patří celer.Do pařížáku v žádném případě nepatří kořenová zelenina.Bože lidi nekažte tradiční recept vlašáku.Souhlasím s Reny ,Mirkou a Stanislavou.Jinak origo recept je v knize která má název Normy studené kuchyně.Tuto knihu seženete v některém antikvariátu. Je z roku 1960 nebo 1961.Je tam samozřejmě i tenhle recept.

  5. Reny2   19.12.2012 | 2:32 | reagovat | závadný

    Vazeni,naprosty souhlas s Mirkou i Stanislavou.....jsem vyucena pro Interhotely Ostrava a jak jiz obe zminene damy napsaly,receptury na vlassky salat obsahuji tolik zminovane brambory,mrkev,hrasek,okurky a pokud celer alespon trochu snesete,tak i ten....salat,do ktereho se brambory nedavaji je pochoutkovy.....tam je jen sunka a hrasek a pak uz jen ty spojovadla....Uz jsem ochutnala i vlasak,kde nebyl celer,a misto majonezy byla pouzita kysana smetana a bylo to o hodne lehci a stravitelnejsi....

    1. Petr   21.12.2012 | 21:23 | reagovat | závadný

      Reny2 To co jsi ochutnala už v žádném případě nebyl vlašák. Pokud tam nebyl celer a místo majonézy zákyska tak to není opravdu vlašák.Navíc nejsem vyučený pro žádné interhotely Ostrava.Stačí umět čístTy správné receptury..

1 2 3 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X