Pomazánka z černé ředkve

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • černá ředkev
    • pomazánkové máslo
    • sůl
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Černou ředkev oloupat a nastrouhat na jemno. Posolit, promačkat, nechat odležet. Po odležení vmíchat pomazánkové máslo, příp. dozdobit zelenou petrželkou. Chuť pomazánky se řídí podle doby, kterou ředkev stojí prosolená. Pokud krátkou dobu (cca 1-2 minuty), jde o příjemně pikantní pomazánku.
2
Pokud ředkev zůstane stát cca 10 min. před vmícháním másla, jde o jemnou zeleninovou pomazánku. Pomazánkové máslo lze nahradit majolkou, výsledkem je řidší, spíše chlebíčková pomazánka. Doporučuji zkusit, černá ředkev je na zimu velice zdravá a tato pomazánka je přitom dobrá. :-)
Zařazení: Chuťovky Pomazánky

Komentáře k receptu

  • karolína
    karolína |

    16. 11. 2012 20:07

    Já mám ředkev a je normálně černá, ale vevnitř je celá bílá.

  • Světlana
    Světlana |

    12. 11. 2006 19:58

    Oli, teď jsi mě zmátla.....černá ředkev není černá, je bílá, ale přece jen...s červenou řepou nesouvisí nijak....? :-)

  • Olinka
    Olinka |

    12. 11. 2006 07:24

    Já přidávám ještě tak 3 stroužky česneku. Tato pomazánka chutnala i velkým odpůrcům červené řepy.