Autor:

Pohankovo-kapustová polévka

Střední
Ingredience
Kapusta
Menší
1/2 ks
Olej 2 lžíce
Pohanka 1 šálek
Rýže
Natural (používám Lagris - nezaměňte s rýží ve slupce!)
1 šálek
Mrkev
Vetší
1 ks
Celer 1 plátek
Petržel
Menší - kořen i nať
 
Nové koření
Kulička
Cibule
Menší
1 ks
Dětská krupice 2 lžíce
Česnek  
Pepř mletý  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky, Ostatní, Pro děti

Pohanku spaříme vařící vodou, aby voda dosahovala asi tak 3-5 cm nad pohanku. Přiklopíme, necháme stranou. Uvaříme rýži. V hrnci na 2 lžících oleje osmažíme nahrubo nakrájenou mrkev a ostatní kořenovou zeleninu. Poté přisypeme krupičku a mícháme, aby se nám nespálila. Pomalu přiléváme studenou vodu (asi 1,5 litru) - pozor na páru, která vyrazí z hrnce a silně mícháme. Pak přidáme uzené, oloupanou cibuli, nadrobno nakrájenou cibuli, nové koření, polévkové koření a vaříme tak dlouho, dokud kapusta nezměkne.

Pokud se nám zdá, že máme kapusty v polévce moc, část jí rozmixujeme a vlijeme zpět do polévky. Poté přidáme pohanku (pohanka se nesmí vařit, ztratila by cenné látky, část vyluhované vody z pohanky můžeme též přidat do polévky - pohanka v polévce „dojde“) a rýži, rozdrcený česnek podle chuti a pokud jsme dávali uzené, ustrouháme jej na hrubém struhadle a přidáme zpět do polévky. Dochutíme solí a pepřem, sekanou petrželkou.

Tato polévka je velmi vhodná pro malé děti, moje holky jí mají rády; pokud jí uděláme hustější, s celozrným rozhlíkem máme hotový oběd bez druhého chodu. (V tom případě opatrně s polévkovým kořením a vynecháme česnek).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Reklama
Pusinky s malinovou omáčkou Tip na víkendové menu pro dva Články z

Komentáře k receptu: Pohankovo-kapustová polévka

Komentáře

  1. Martina W.   30.01.2007 | 10:50 | reagovat | závadný

    Velmi dobrá polévka, jen příště uberu na množství rýže nebo ji vynechám úplně. Přebila chuť pohanky a kapusty.

  2. Johana   03.11.2006 | 22:09 | reagovat | závadný

    Pohanka,rýže,krupice,uzené,kapusta,zelenina...vjednoduchosti je krása

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Jak skloubit práci se starostí o děti? Jak skloubit práci se starostí o děti?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web