Pohanka se zakysanou smetanou, jahodami a mandlemi

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • pohanka (mechanicky loupaná)
    • voda
    • sůl
    • med nebo cukr
    • zakysaná smetana
    • jahody
    • mandle (plátky)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pohanku dáme vařit do osolené vody v poměru 1 díl pohanky ku 1,5 - 2 dílům vody. Vaříme cca 2-3 minuty, potom odstavíme, přiklopíme pokličkou, zabalíme do utěrky a necháme cca 30 minut dojít (dokud pohanka nevstřebá všechnu vodu).
2
Takto uvařenou pohanku můžeme dosladit (osobně nesladím vůbec) a pak přimícháme podle chuti několik lžic zakysané smetany, pokrájené jahody a posypeme plátky mandlí. Dobrou chuť. :-)
Zařazení: Zdravě i chutně
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.