Autor:

Pohanka se zakysanou smetanou, jahodami a mandlemi

Snadné
Ingredience
Pohanka
(mechanicky loupaná)
 
Voda  
Sůl  
Med
nebo cukr
 
Zakysaná smetana  
Jahody  
Mandle
(plátky)
 
Pohanka se zakysanou smetanou, jahodami a mandlemi

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně

Pohanku dáme vařit do osolené vody v poměru 1 díl pohanky ku 1,5 - 2 dílům vody. Vaříme cca 2-3 minuty, potom odstavíme, přiklopíme pokličkou, zabalíme do utěrky a necháme cca 30 minut dojít (dokud pohanka nevstřebá všechnu vodu).
Takto uvařenou pohanku můžeme dosladit (osobně nesladím vůbec) a pak přimícháme podle chuti několik lžic zakysané smetany, pokrájené jahody a posypeme plátky mandlí. Dobrou chuť. :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Pohanka se zakysanou smetanou, jahodami a mandlemi

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web