Plněné domácí tortilly s thajskou omáčkou

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Tortilly
    • 250
      g hladká mouka
    • 4
      lžíce olej
    • sůl 1/2 lžičky
    • 1
      dl teplá voda
  • Náplň
    • drůbeží maso Nudličky
    • cibule
    • rajče
    • zelená paprika
  • Thajská omáčka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 3
      stroužek česnek Rozdrcené
    • 1
      lžička ďábelské koření Nebo mexické koření
    • 1
      lžička kečup - jemný
    • 1
      lžička hořčice
    • 2
      lžíce ananasový džus Nebo šťáva z ananasového kompotu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zpracujeme těsto na tortilly. Rozdělíme asi na 10 kousků. Vyválíme co nejtenčí placky (na velikost pánve). Rozpálíme teflonovou pánev (bez oleje) a pečeme z každé strany asi 30 s., až se dělají světlehnědé puchýřky. - To je vše, není to nijak složité. Uložíme do uzavřené mísy.
2
**Připravíme si náplň:** nakrájíme všechnu uvedenou zeleninu (nebo dle vlastního výběru) a pokapeme olejem. Na oleji osmažíme nudličky masa, které jsme poprášili kořením. Teplé tortilly plníme masovou a zeleninovou náplní a omáčkou (po 1 lžíci) a zabalíme jako psaníčko. Tortilly neplníme do zásoby, každý si připravuje u stolu sám.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Konzervativní kuchař co má alespoň pud sebezáchovy
    Konzervativní kuchař co má alespoň pud sebezáchovy |

    24. 6. 2013 19:15

    Tortily se dělaj z kukuřičné mouky a ještě k tomu kečup a hořčici míchat do sebe... fuj

  • Janaso
    Janaso |

    28. 5. 2013 19:18

    U nás tortilly příliš nefrčí, přesto jsme se dobře najedli.

  • Patrick Schmitt
    Patrick Schmitt |

    5. 5. 2008 02:47

    ...vezme li-se...omlouvám se za chybu, už tak trošku spím. ;-)

  • Patrick Schmitt
    Patrick Schmitt |

    5. 5. 2008 01:34

    Tortilla je hodně zavádějící, vezme se-li v potaz, že Torilly jsou mexickým kukuřičným výrobkem. Ani ta thajská omáčka mi nepříjde moc thajská s tou zakysanou smetanou, mexickým kořením, kečupem a hořčicí...Vařívám rád asijsky a to podle pravých asijských receptů, jelikož Asii po česku nedokážu prostě přijít na chuť. Neříkám samozřejme, že jídlo dle tohoto receptu někomu nemůže chutnat...