Platýs zapečený s brokolicí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 30
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 400
      ml mléko
    • 100
      g sýr čedar (Strouhaný)
    • 1
      lžička tabasco
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 300
      g brokolice (Čerstvích nebo mražených růžiček)
    • 700
      g brambory (Uvařené a rozmačkané)
    • 4
      ks jarní cibulka
    • 4
      ks platýs (Dvojité plátky)
    • 1
      ks citron (Dílky na ozdobení)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejeme na 200 °C. V kastrolu rozehřejeme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání krátce opražíme. Pak odstavíme a vmícháme mléko. Uvedeme do varu. Za stálého míchání vaříme 4 minuty, až omáčka zhoustne. Do omáčky přidáme 80 g čedaru, tabasco, sůl, citronovou šťávu a čerstvou brokolici. Za stálého míchání vaříme asi 4 minuty a odstavíme z ohně (pokud použijeme mraženou broklici přidáme ji teprve teď). Rozmačkané brambory smícháme s nasekanou cibulkou. Na každý plátek platýse položíme u hlavy čtvrtinu bramborové směsi. Směrem od hlavy filety zarolujeme a naskládáme do velkého pekáče. Rybí rolky přelijeme sýrovou omáčkou s brokolicí a posypeme zbývajícím čedarem. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a 10 minut pečeme. Pak sundáme poklici a pečeme dalších 10 minut, až je ryba hotová a omáčka mírně zezlátne. Hotové jídlo ozdobíme dílky citronu a podáváme s černým chlebem.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.