Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g škvarky
    • 2
      sklenice zeleninové lečo
    • 4
      ks vejce syrová
    • 4
      lžička podravka
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks feferonka
    • sůl
    • 1
      balíček hořčice plnotučná malá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lečo scedíme a necháme okapat, škvarky, lečo, česnek a feferonky pomeleme na masovém strojku, přidáme vejce, vegetu, hořčici a dobře promícháme. Pokud děláme pomazánku z plechovek musíme vyjmout párky!
2
Hotovou hmotu plníme do sklenic a zavařujeme při teplotě 85 °C asi 20 minut.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vlasta
    Vlasta |

    18. 10. 2011 12:30

    Opravdu moc dobré, právě dělám z dvojité dávky. Poprve jsem nevěděla, jak velké sklenice toho leča, tak jsem dala 1 malou a 1 velkou. Teď už dávám 2 velké (0,7 litru). Scezená tekutina bude dobrá do rajské omáčky nebo do guláše. Autorovi či autorce díky, po první várce se jenom zaprášilo.

  • Jindra
    Jindra |

    17. 3. 2007 10:04

    Výborné, můžu doporučit a hlavně těm, kdo má domácí zásobu škvarků a neví co s nimi. Nejlepší pomazánka na tousty a topinky!