Autor:

Pharaty - smažené chlebové placky

Střední
Ingredience
Celozrnná mouka 1/2 kg
Sůl 2 lžička
Voda  
Ghí
(olej)
 

Postup přípravy:

Z mouky soli a vody uhněteme vláčné těsto. Necháme nějakou dobu uležet a pak těsto rozdělíme na kousky asi 4 cm velké.
Na namaštěném stole vyválíme asi 7 cm velkou placku, kterou 2 přeložíme, aby vznikl trojúhelník. Ten poté ještě rozválíme asi na 15 i více cm (podle velikosti pánve). Smažíme je po dvojicích na pánvi s asi 2 lžíce rozpuštěného ghí podobně jako řízky. (Jen tak mimochodem - chuťově někdy opravdu řízky připomínají.) Když jsou po obou stranách hotové (asi tak za 4-6 minut), necháme je okapat a můžeme podávat.
Osvědčilo se nám jich udělat více najednou a zbytek dát do mražáku. Placky se jednoduše na pánvi nebo v remosce rozmrazí a chutnají jako čerstvé.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Fazole, čočka a hrách jsou opravdový energetický zázrak. Nechybějí vám luštěniny? Články z

Komentáře k receptu: Pharaty - smažené chlebové placky

Komentáře

  1. MartinV   31.01.2007 | 2:46 | reagovat |

    Mám za to že pšeničná. Sám peču chlebové placky nasucho ze směsi několika druhů mouky, viz recept Chlebové celozrnné placky.

  2. Eva Pikhartová   13.12.2006 | 10:03 | reagovat |

    Chtěla bych vědět, zda to má být mouka pšeničná nebo žitná?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu! Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu!
Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web