Pharaty - smažené chlebové placky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg celozrnná mouka
    • 2
      lžička sůl
    • voda
    • ghí (olej)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky soli a vody uhněteme vláčné těsto. Necháme nějakou dobu uležet a pak těsto rozdělíme na kousky asi 4 cm velké.
2
Na namaštěném stole vyválíme asi 7 cm velkou placku, kterou 2 přeložíme, aby vznikl trojúhelník. Ten poté ještě rozválíme asi na 15 i více cm (podle velikosti pánve). Smažíme je po dvojicích na pánvi s asi 2 lžíce rozpuštěného ghí podobně jako řízky. (Jen tak mimochodem - chuťově někdy opravdu řízky připomínají.) Když jsou po obou stranách hotové (asi tak za 4-6 minut), necháme je okapat a můžeme podávat.
3
Osvědčilo se nám jich udělat více najednou a zbytek dát do mražáku. Placky se jednoduše na pánvi nebo v remosce rozmrazí a chutnají jako čerstvé.

Komentáře k receptu

  • MartinV
    MartinV |

    31. 1. 2007 02:46

    Mám za to že pšeničná. Sám peču chlebové placky nasucho ze směsi několika druhů mouky, viz recept Chlebové celozrnné placky.

  • Eva Pikhartová
    Eva Pikhartová |

    13. 12. 2006 10:03

    Chtěla bych vědět, zda to má být mouka pšeničná nebo žitná?