Perníková roláda

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 0,5
      balení prášek do perníku kypřící
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce med
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce hnědý rum
  • Náplˇň
    • švestková povidla
    • rozinky nejlépe namočené den předem v rumu
    • nasekané ořechy
    • vejce na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše zpracovat v hutnější těsto a na noc šoupnout do ledničky. Druhý den vyválet placku jako na štrůdl, potřít vrstvou povidel, posypat ořechy a rozinkami, pevně zamotat jako roládu, potřít rozšlehaným vejcem a péct.
2
Peče se při 150 °C asi 20 minut. Pak krájej tenké plátky a dlabej.
Zařazení: Moučníky Záviny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • santulka
    santulka |

    13. 1. 2017 19:55

    do cesta nejde tuk???

  • santulkamaria@gmail.com
    santulkamaria@gmail.com |

    13. 1. 2017 19:53

    nejde tuk do cesta?

  • mirkasochova
    mirkasochova |

    6. 10. 2011 09:05

    Mně se povedlo,chutnalo Důležité je nechat odpočinout přes noc a popřípadě zapracovat trochu mouky. ;-)

  • Anonym
    Anonym |

    29. 5. 2007 13:24

    Děkuji, já jsem asi ty kžíce na med měla velké. Zkusím menší, mám úkol znovu udělat už dnes! Ti moji jsou na perníčky úplně ujetí. Toto je chuťově moc dobré a je s tím méně práce než s klasickými malými perníčky. Jana

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    29. 5. 2007 10:28

    Jano, pokud se těsto lepí, přidávejte postupně mouku. Tento recept neznám, takže víc neporadím.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 5. 2007 09:46

    Prosím, poraďte mi někdo, co jsem udělala špatně, ptala jsem se 25.5. a musím dělat znovu, nechce se mi zase tak "bablat" jako minule :)) Díky Jana

  • Gábina H
    Gábina H |

    25. 5. 2007 12:23

    já jsem roládu už taky jednou zkoušela a taky se mi to strašně lepilo. Pak jsem to jakž takž přenesla a dala do formy na srnčí hřbet. Bohužel jsem se při pečení zapomněla u rodičů a když sjem si vzpomněla, tak už byla trochu spálená. Nicméně mi taky chutnala (po okrájení).

  • Anonym
    Anonym |

    25. 5. 2007 08:23

    Nevím, co jsem udělala špatně, ale těsto se mi moc lepio a nešlo válet. Nakonec se mi podařily 4 užší roládky, které se na plechu trošku rozjely. Myslím, že jsem měla velké "medové" lžíce nebo mi "upadla" ručka s páškem do peníku. Nicméně ta chuť byla vynikající a protože mám udělat opět, ptám se, co jsem zvrtěla? Díky Jana

  • Helča
    Helča |

    6. 11. 2006 07:54

    Tento recept mám též vyzkoušený, já dávám ještě trochu sekané čokolády.Z uvedené dávky udělám 4 záviny o malém průměru, krájím na řezy asi 1 cm široké. Vypadá moc pěkně a výborně chutná.

  • Stania S.
    Stania S. |

    29. 11. 2005 10:25

    taky ji delame, akorat bez tech rozinek.Je to nas nejmilejsi recept.

  • Alena H.
    Alena H. |

    29. 11. 2005 07:29

    Tento recept znám, roládu děláme každé vánoce - mohu všem doporučit.