Pečené jablko s mandlovou náplní

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce rozinky
    • 4
      jablka
    • 2
      lžíce margarín
    • 60
      g mandlové lupínky - loupané
    • 1
      lžička citronová kůra
    • citronová šťáva
    • 125
      ml jablečný mošt
    • 14
      lžička skořice - mletá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozinky namočíme do jablečného moštu. Jablka oloupeme celá nebo v pruzích a odstraníme jadřinec. Necáme ale kousek nedokrojený, aby nám nevypadávala náplň. Druhou stranu naopak trochu rozšíříme. Můžeme také odkrojit vršek jablka a použít ho jako pokličku. Zevnitř jablka potřeme citronovou štávou, aby nezhnědla.
2
Mandlové lupínky opékáme na suché pánvi, dokud nezačnou vonět. Dvě lžíce dáme stranou, ostatní smícháme s rozinkami, margarínem, skořicí, medem a citron. kůrou. Jablka naplníme mandlovou směsí a položíme je do nákypové formy vymaštěné margarínem. Mísu přiklopíme a pečeme 30 min.
3
Jablka posypeme zbylými mandlovými lupínky. Podáváme s vanilkovou omáčkou slazenou diabetickým sladidlem.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.