Autor:

Pečené fazole se slaninou

Snadné
Ingredience
Fazole
bílé či hnědé
1/2 kg
Anglická slanina
libová vcelku
150 g
Rajský protlak
či drcená konzervovaná rajčata
1 plechovka
Cibule 1 ks
Pepř mletý 1 špetka
Chilli 1 špetka
Provensálské bylinky 1 špetka
Koriandr 1 špetka

Postup přípravy:

Fazole namočíme a uvaříme téměř do měkka. Na pánvi rozpustíme kousky anglické slaniny, na kterou dáme cibuli nakrájenou na kolečka a kuličky černého pepře. Až cibule zezlátne, přidáme protlak či rajčata, trochu chilli, nameleme trochu koriandru a opepříme. Směs nalejeme do zapékací misky (nejlépe keramické, v níž pokrm servírujeme), vmícháme fazole a v troubě zapečeme do měkka. Před dokončením vmícháme do směsi provensálské bylinky.

Podáváme s francouzskou bagetou či celozrnným pečivem. Vhodná je i italská ciabatta z domácí pekárny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Pečené fazole se slaninou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť
Bratři vážili dohromady 372 kilo! Po čtyřech měsících jsou o 17 kilo lehčí  Bratři vážili dohromady 372 kilo! Po čtyřech měsících jsou o 17 kilo lehčí
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web