Autor:

Pečené fazole se slaninou

Snadné
Ingredience
Fazole
bílé či hnědé
1/2 kg
Anglická slanina
libová vcelku
150 g
Rajský protlak
či drcená konzervovaná rajčata
1 plechovka
Cibule 1 ks
Pepř mletý 1 špetka
Chilli 1 špetka
Provensálské bylinky 1 špetka
Koriandr 1 špetka

Postup přípravy:

Fazole namočíme a uvaříme téměř do měkka. Na pánvi rozpustíme kousky anglické slaniny, na kterou dáme cibuli nakrájenou na kolečka a kuličky černého pepře. Až cibule zezlátne, přidáme protlak či rajčata, trochu chilli, nameleme trochu koriandru a opepříme. Směs nalejeme do zapékací misky (nejlépe keramické, v níž pokrm servírujeme), vmícháme fazole a v troubě zapečeme do měkka. Před dokončením vmícháme do směsi provensálské bylinky.

Podáváme s francouzskou bagetou či celozrnným pečivem. Vhodná je i italská ciabatta z domácí pekárny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Pečené fazole se slaninou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web