Autor:

Pečené fazole se slaninou

Snadné
Ingredience
Fazole
bílé či hnědé
1/2 kg
Anglická slanina
libová vcelku
150 g
Rajský protlak
či drcená konzervovaná rajčata
1 plechovka
Cibule 1 ks
Pepř mletý 1 špetka
Chilli 1 špetka
Provensálské bylinky 1 špetka
Koriandr 1 špetka

Postup přípravy:

Fazole namočíme a uvaříme téměř do měkka. Na pánvi rozpustíme kousky anglické slaniny, na kterou dáme cibuli nakrájenou na kolečka a kuličky černého pepře. Až cibule zezlátne, přidáme protlak či rajčata, trochu chilli, nameleme trochu koriandru a opepříme. Směs nalejeme do zapékací misky (nejlépe keramické, v níž pokrm servírujeme), vmícháme fazole a v troubě zapečeme do měkka. Před dokončením vmícháme do směsi provensálské bylinky.

Podáváme s francouzskou bagetou či celozrnným pečivem. Vhodná je i italská ciabatta z domácí pekárny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Pečené fazole se slaninou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web