Autor:

Pasiáns

Snadné
Ingredience
Bílek 3 ks
Moučkový cukr 210 g
Černá káva
silná
4 lžíce
Hrubá mouka
+ na posypání
120 g
Tuk  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Z bílků ušleháme tuhý sníh a po lžících zašleháme cukr. Lehce vmícháme mouku a po lžících studenou kávu. Kornoutkem s trubičkou stříkáme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou různé tvary, např. preclíky nebo srdíčka. Připravené plechy necháme na teplém místě 1-2 hodiny sušit.

Pečeme je ve velmi mírně vyhřáté troubě - skoro sušíme. Uchováme v chladu a suchu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 3x)
Reklama
Tartaletky s vanilkovým krémem a letními plody To nejlepší z lesů, zahrad i alejí Články z

Komentáře k receptu: Pasiáns

Komentáře

  1. ladislava staffenová   16.12.2008 | 15:11 | reagovat | závadný

    Olgo - ale to zkoušení a mačkání nových knoflíků - lepší program jak v televizi (např.dění v parlamentu) - dejte vědět, jakou jste si vybrali, já taky budu investovat do nového sporáku - vím, že chci s horkovzduchem a asi sklokeram.deskou.:-)))

  2. Olga .   16.12.2008 | 14:01 | reagovat | závadný

    Ladislavo, rád bych, ale nevím jak; žeby fénem :-)Nová trouba už je na cestě, ale asi se někde stavila na vánoční šneky, nejšpíš na Šneci a lá Versailes ...:-))

  3. Jana Remková   15.12.2008 | 15:36 | reagovat | závadný

    Ladi, máš to za 1!!

  4. ladislava staffenová   11.12.2008 | 21:23 | reagovat | závadný

    Olgo, okamžitě vyzkoušejte. Je to fakt nejen vůně letošních vánoc, ale i vzpomínka na doby, kdy nám bylo -náct ;-)) A ujišťuju, že je pořád stejně dobré .....

  5. Olga .   11.12.2008 | 21:01 | reagovat | závadný

    Toto je cukroví mého dětství! Věšeli jsme ho na stromeček a ztratilo se hned po figurkách z mléčné čokolády... Když jsem je později zkoušel péci, skončilo to vždy tragicky. Než jsem stihl odzkoušet tento nový recept, odešla mi trouba... Dá mi někdo vědět jak uspěl s pečením?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web