Pasiáns

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks bílek
    • 210
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce černá káva silná
    • 120
      g hrubá mouka + na posypání
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků ušleháme tuhý sníh a po lžících zašleháme cukr. Lehce vmícháme mouku a po lžících studenou kávu. Kornoutkem s trubičkou stříkáme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou různé tvary, např. preclíky nebo srdíčka. Připravené plechy necháme na teplém místě 1-2 hodiny sušit.
2
Pečeme je ve velmi mírně vyhřáté troubě - skoro sušíme. Uchováme v chladu a suchu.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    16. 12. 2008 15:11

    Olgo - ale to zkoušení a mačkání nových knoflíků - lepší program jak v televizi (např.dění v parlamentu) - dejte vědět, jakou jste si vybrali, já taky budu investovat do nového sporáku - vím, že chci s horkovzduchem a asi sklokeram.deskou.:-)))

  • Olga .
    Olga . |

    16. 12. 2008 14:01

    Ladislavo, rád bych, ale nevím jak; žeby fénem :-)Nová trouba už je na cestě, ale asi se někde stavila na vánoční šneky, nejšpíš na Šneci a lá Versailes ...:-))

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    15. 12. 2008 15:36

    Ladi, máš to za 1!!

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    11. 12. 2008 21:23

    Olgo, okamžitě vyzkoušejte. Je to fakt nejen vůně letošních vánoc, ale i vzpomínka na doby, kdy nám bylo -náct ;-)) A ujišťuju, že je pořád stejně dobré .....

  • Olga .
    Olga . |

    11. 12. 2008 21:01

    Toto je cukroví mého dětství! Věšeli jsme ho na stromeček a ztratilo se hned po figurkách z mléčné čokolády... Když jsem je později zkoušel péci, skončilo to vždy tragicky. Než jsem stihl odzkoušet tento nový recept, odešla mi trouba... Dá mi někdo vědět jak uspěl s pečením?