Papriky pečené s rajčaty

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      ks paprika slovenská
    • 10
      ks rajčata
    • 5
      stroužek česnek
    • 0,1
      l rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
    • ocet dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Papriky pečeme na grilu do vytvoření černých skvrn. Poté je dáme do sáčku, kde vychladnou a změknou. Papriky oloupeme a vytékající šťávu necháme kapat do připravené mísy. Přidáme nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, sůl a trochu octa. Rajčata pustí dost šťávy, není třeba přidávat vodu.
2
Pokrm je velice pikantní.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    4. 8. 2008 13:25

    Dělávám něco podobného (mám zde uveden i recept) akorát s tím rozdílem, že rajčata rozdusím a pak jimi přelévám papriky. Musím potvrdit, že je to pro milovníky této zeleniny opravdu vynikající letní jídlo. V tomto případě možná ještě zdravější, protože rajčata jsou syrová. Akorát jste neuvedl, co s tím olejem. Asi je přimíchat k zelenině. 1 dcl se mi zdá ale zbytečně moc.Jinak dávám 1.