Autor:

Ovocný štrůdl s karamelem

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Vejce 2 ks
Teplá voda 150 ml
Hladká mouka 350 g
Rostlinný olej 150 ml
Sůl 1 špetka
Cukr 300 g
Skořice - mletá 2 lžička
Jablka 4 ks
Banány 2 ks
Broskvový kompot 1 balení

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Těsto:
Mouku, olej, vodu a vejce smícháme a uhnětneme do těsta. Necháme cca 10 minut odstát.

Náplň:
Jablka nastrouháme, broskve a banány nakrájíme do misky. Přidáme 100 g cukru a 2 lžíce skořice. Dobře promícháme, necháme odkapat šťávu z jablek.

Karamel:
Na pánev nasypeme 200 g cukru. Necháme rozpustit, může hrudkovatět, tak se snažíme plochou vařečkou hrudky oddělit.
Jakmile se cukr rozpustí, zakápneme 2 lžícemi horké vody (pozor - prská), mícháme dál metličkou a znovu zakápneme 2 lžícemi horké vody. Teplotu stáhneme na minimum a přidáme 2 lžíce margarínu. Dobře promícháme a vypneme plotnu.

Na těsto vložíme náplň a polijeme ji z části zchladlým karamelem. Zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na cca 40 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Valentýnské pokušení ke kávě i čaji Články z

Komentáře k receptu: Ovocný štrůdl s karamelem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web