Autor:

Kuře s jablky a karamelem

Střední
Porce: 2
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
1/2 kg
Grilovací koření
na kuře či steaky
1 lžička
Jablka 2 ks
Cukr krupice 50 g
Bílé víno 1 dl
Olivový olej
raději ne Extra Virgin
1/2 dl
Skořice - mletá 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Kuře s jablky a karamelem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Opláchnutá a osušená prsa pokrájíme na menší medailonky, potom lehce naklepeme, posypeme kořením a z obou stran opečeme na oleji. Uložíme v teple.

Do výpeku nasypeme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Pak ho zředíme bílým vínem, vložíme na plátky pokrájená, oloupaná jablka zbavená jádřinců, krátce podusíme, dochutíme skořicí, solí, pepřem, přidáme zpět kuřecí maso, necháme prohřát a ihned podáváme, nejlépe s rýží nebo brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Kuře s jablky a karamelem

Komentáře

  1. Zámečníková   29.01.2014 | 13:40 | reagovat | závadný

    Výborné <:-) , nic podobného jsem ještě nevařila a vidím že to je škoda.

  2. Lenka   03.07.2012 | 22:19 | reagovat | závadný

    Jelikož jsem neměla bílé víno, vynechala jsem proces s vínem a karamelizací, opečené okořeněné kuřecí jsem jen podusila s jablky, skořicí a cukrem a výsledkem i tak byla velká mňamka :)

  3. tomáš   03.03.2012 | 20:00 | reagovat | závadný

    ani jsem necekal, ze to bude tak vyborne, mam rad sladka jidla a tohle bylo moc dobre, jen jsem nepridaval sul ani pepr jen skoricia a pouzil jsem radeji trtinovy cukr nez bily 8-)

  4. Bělochová   26.02.2012 | 13:27 | reagovat | závadný

    Výborně jsem dnes uvařila, děkuji.

  5. Simonita   07.02.2012 | 20:51 | reagovat | závadný

    Recept super, jídlo výtečné. Akorád bych zde v rámci solidarity s ostatními kuchařkami ráda upozornila, že proces ředění karamelu vínem = flambování. Opravdu nám to chytlo a kdyby nebyl u pánve duchapřítomný přítel, asi bych to leknutím vyhodila oknem :-))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web