Autor:

Oukrop

Snadné
Ingredience
Voda 3 dl
Kmín 1 lžička
Sůl 1 špetka
Česnek 1 stroužek
Máslo 1 lžíce
Chleba 1 plátek
Majoránka 1 špetka
Pažitka 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Dáme vařit vodu - a jednu porci asi 3 dl, do vody přisypeme kmín a chvíli povaříme. Než se nám povaří kmín, tak každému do polévkového talíře prolisujeme 1 stroužek česneku - kdo má rád víc, dá si dle chuti, dále do talíře přidáme větší špetku soli, kousek másla a krajíc chleba natrhaný na kousky. Pak vše v talíři zalijeme kmínovou vodou a posypeme čerstvou majoránkou, petrželkou nebo pažitkou. Chleba můžeme též na kostičky osmažit na másle, ale to už má polévka zase jinou chuť.

Tuhle polévku vařívala moje babička a pak moje mamka a teď já :-) Je jednoduchá a velmi dobrá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
Reklama
Zeleninový vývar - zeleninu v tekuté formě milují všichni Vývar je grunt! Články z

Komentáře k receptu: Oukrop

Komentáře

  1. recepty73   19.01.2016 | 18:32 | reagovat | závadný

    ...používám vodu z uvařených brambor ...tam také přidávám kmín ...do sporu česnečka versus oukrop se zapojovat asi ani nemá smysl ...je to jako spor o kaši versus pyré nebo topinky a bruschetty...

  2. tuckin   14.01.2016 | 10:42 | reagovat | závadný

    Je to zatím nejlepší oukropový recept...rychlý a chuť je lepší než u receptů ze středověku...kdo tvrdí, že česněčka je oukrop, tak to asi ještě nevařil ani jedno!!

  3. Greguša   15.03.2015 | 12:11 | reagovat | závadný

    Podle mého názoru oukrop a česnečka jedno jsou. Rozdíl mezi nimi je asi jako mezi bramborákem a cmundou. :-P :-D :-D
    Jinak, já oukrop :-D dělám jak s bramborem, tak i jen s kínovou vodou, ale vždy s utřeným česnekem se solií, pepřem a majoránkou. A žádné máslo! Vždy sádlo a z chleba na sádle usmažené krutony. :-| :-)

  4. Mila Foglova   06.01.2008 | 4:38 | reagovat | závadný

    ahoj Belatrix, mezi cesneckou a oukropem asi zadny rozdil neni :) , tohle je stary recept uzpo babicce, snad je jen rozdil v tom, ze varis jen vodu a ostatni ingredience se daji na talir

  5. Belatrix   02.01.2008 | 13:52 | reagovat | závadný

    A jak se tato polévka liší od česnečky? Podle mě je oukrop něco jiného, přidám jako oukrop II.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web