Autor:

Oukrop II.

Snadné
Ingredience
Brambory  
Sůl  
Kmín  
Česnek  
Majoránka  
Máslo  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Oškrábané brambory nakrájíme na malé kousky a uvaříme ve větším množství vody se solí a kmínem.
Po uvaření vyndáme asi polovinu brambor a rozmačkáme je na kaši s trochou másla, nebo bez.
Kaši dáme zpátky do vody k bramborám, tím se zahustí.
Přidáme rozmačkaný česnek (kolik kdo snese) a trochu majoránky. Můžeme dochutit polévkovým kořením.
Nemám ráda recepty, kde se neuvádí množství, ale tuto polévku opravdu vařím odhadem. Kolik dáte vody, tolik bude polívky a čím víc brambor, tím hustší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Snídaňová kaše z quinoy Vykutálená čtveřice: Znáte jáhly, kuskus, quinou a bulgur? Články z

Komentáře k receptu: Oukrop II.

Komentáře

  1. Luboš   10.10.2011 | 9:41 | reagovat |

    Bravo,to je originál od babičky.
    Podle chuti se ještě přidávalo sušené koření-petržílka, celer, a později libeček. Dostává to speciální chuť ale nezkazí to.

  2. Veronika Lindner   03.01.2008 | 15:24 | reagovat |

    Podobne si varil oukrop muj deda,je to moc dobre,muzu to doporucit.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web