Olomoucké ravioli

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g olomoucké tvarůžky (syrečky)
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      dl smetana
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • 100
      g houby nejlépe hříbků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, vajec a soli vypracujeme tužší nudlové těsto, z něj vytvoříme malé taštičky naplněné kouskem tvarůžků a okraje pevně stiskneme. Necháme v chladu odpočinout do druhého dne, potom je ve slané vodě uvaříme do měkka.
2
Zatímco se ravioli vaří, připravíme si omáčku. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme hříbky, osolíme, okmínujeme, opepříme a podusíme. Když jsou houby měkké, přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky, a za stálého míchání chvilku povaříme.
3
Hotové ravioli rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Ifuška
    Ifuška |

    7. 3. 2006 10:21

    Už se mi sbíhají sliny. Proč mám čekat až do druhého dne???