Olivový chléb s rozmarýnem

Snadné
Ingredience
Voda 250 ml
Olivový olej
z toho polovina na pánvičku
6 lžíce
Sůl 2 lžička
Cukr 1 lžička
Hladká mouka 250 g
Celozrnná žitná mouka 250 g
Sušené droždí 1 lžička
Cibule 1 ks
Olivy 1 hrst
Rozmarýn 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Ingredience (od vody až po droždí) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program Celozrnný. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Po zvukovém signálu přidáme k těstu cibuli, na kolečka nakrájené olivy a nasekaný (nejlépe čerstvý) rozmarýn. Po upečení chléb vyklopíme z formy a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
4
2 1 5 1
Reklama
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Olivový chléb s rozmarýnem

Komentáře

  1. Marcela Fischerová   19.03.2009 | 18:04 | reagovat |

    Nám nechutnal, trochu jsme snědli, zbytek vyhodíme:((

  2. ELA   14.09.2006 | 9:30 | reagovat |

    určitě souhlasím s paní Airan, hlavně různé semínkové a zeleninové pokusy rády "nedrží tvar". místo bochánků jde dělat i uzlíky, vypadají krásně

  3. Airan   13.09.2006 | 14:26 | reagovat |

    I ja nemam domaci pekarnu, porad jeste vaham:-) Jinak pecu jako ELA v troube, jen testo nedavam vcelku, ale tvaruji mensi koule (jako neplnene buchty) Jde to z jakehokoli testa. Pecu to ve smaltovanym kulatym plechu a davam to vcelku uprostred stolu. Vypada to pak moc hezke.

  4. ELA   13.09.2006 | 8:20 | reagovat |

    Lidko, se mnou je to to těžké :), peču to bez forem. Těsto zadělávám raději pevnější tak, že po vykynutí drží. Pokud těsto - třeba díky použitým surovinám - nedrží krásný tvar velkého bochníku, raději udělám 2 menší. Také se dá použít vyšší "koláčový" prstenec položený na plech. Myslím, že nic by se nezkazilo ani formou na biskupský chlebíček, ale nemám to vyzkoušené. Snad Vám to pomůže. Krásný den

  5. Lidka Kábrtová   12.09.2006 | 15:45 | reagovat |

    Elo, v jaké formě to pečete? Nebo to udrží tvar samo? (neumím si to představit...)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web